Trendy
Karel Heřmánek Hell's Kitchen Česko 2024 Love Island 2024 Výměna manželek 2024

Menzelová o utajeném domácím porodu syna: Divočina, pes a úžasný dědek, směje se

Olga Menzelová na dovolené v Maroku.
Zdroj: Blue Style - publikováno se souhlasem
Předchozí Další
+ Dalších 18 fotografií
porod

Ne každá žena chce ihned vykřičet do světa, že je v radostném očekávání. Takovým případem je i filmová producentka Olga Menzelová, které se podařilo svá těhotenství utajit. V rozhovoru pro eXtra.cz zavzpomínala na domácí porod nejmladšího syna Alberta, kterého přivedla na svět na španělské Mallorce. 

Přísně tajné

Olga Menzelová miluje cestování, proto když před čtyřmi lety odjela na Mallorku, nikdo netušil, že se vrátí zpět domů s uzlíčkem štěstí v náručí. "Poslední těhotenství jsem musela utajit, protože jsem chtěla mít klid a nebylo to úplně jednoduché," prozradila v rozhovoru pro eXtra.cz maminka tří krásných dětí. "Já jsem vlastně všechna těhotenství tajila," dodala se smíchem vdova po oscarovém režisérovi Jiřím Menzelovi.

Radostné očekávání bylo pro Olgu natolik intimní záležitostí, že si jím chtěla projít zcela nerušeně a bez stresu. "Jsou věci, na které chce mít člověk klid a chce být v pohodě a v soukromí. To je odvrácená strana toho, když je na člověka více vidět, ale zrovna v momentech, kdy by nechtěl být viděn. Já jsem prostě chtěla klid, to je celé," vysvětlila ředitelka nadačního fondu Jiřího Menzela.

Svého nejmladšího potomka přivedla Menzelová tajně na svět ve Španělsku a následně, krátce po porodu, cestovala s novorozeným synem zpět do Česka. "Albert se narodil na Mallorce a rodila jsem ho v domě, který si roky pronajímáme," zavzpomínala na nejkrásnější chvíli v životě každé ženy.


Výjimečný zážitek

Tím, že porod Alberta neprobíhal v nemocničním prostředí, jednalo se o nezapomenutelný zážitek. "Byla to divočina, byl u toho i pes," zasmála se Olga, která má kromě Alberta ještě dcery Aničku a Evičku. "Já mám ale pro strach celkem uděláno. Není to, že bych byla a priori zastánkyní všech domácích porodů, člověk musí zvážit všechny ty okolnosti. Je potřeba na to být vnitřně připravená," dodala filmová producentka na velké poznávací cestě Marokem, kam vyrazila prostřednictvím CK Blue Style společně s Vendulou Pizingerovou.

Velmi jí pomohl i porodník, který byl u narození třetího dítěte přítomen. "Nebyl tam doktor, ale měla jsem úžasného porodního dědka a musím říct, že jsem si nemohla nic lepšího přát," pochvalovala si Olga a své vyprávění doplnila o veselou historku, jak se její syn chlubí svým sestrám, že se na rozdíl od nich narodil na Mallorce.

"Byl to pro mě výjimečný zážitek, protože to bylo v tom domácím prostředí. Všichni se mě ptali, co jsme dělali potom, a já jim říkám, že nic, že jsme si šli zdřímnout, pak jsme si dali snídani a všechno se povedlo," vyprávěla Olga s tím, že vše dopadlo dobře i díky tomu, že je fyzicky ve velmi dobré kondici. "Já jsem vždycky hodně sportovala a samozřejmě ten porod je pro tělo ženy obrovská zátěž, takže jsem byla v dobré kondici, proto se to všechno zvládlo. Byl to pro mě opravdu mimořádný zážitek," uvedla závěrem kráska, která po boku egyptologa Miroslava Bárty jen kvete.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy