Milujete ostrá jídla? Dobře děláte. Prodlouží vám totiž život!
Rozsáhlá studie vědců, kterou publikoval vědecký časopis British Medical Journal, dokládá, že pálivé chilli papričky nebo kari dokážou velice znatelně podporovat naše zdraví a prodloužit tak život!
Může za to dobře známá látka zvaná kapsaicin, která kromě pálení v ústech tiší bolest a stimuluje srdce.
Častou konzumaci pikantních pokrmů vědci spojují hlavně s menším nebezpečím úmrtí na rakovinu, ischemickou chorobu srdeční a dýchací potíže.
Rozsáhlá studie se týkala 487 375 osob od třiceti do devětasedmdesáti let registrovaných u China Kadoorie Biobank v letech 2004 až 2008 a sledovaných po dobu asi sedmi let.
Pokud tedy řešíte změnu jídelníčku, nebojte se trochu přitlačit na pilu a přiostřit chuť výrazným kořením!
Nejen že vám jídlo bude lépe chutnat, snadněji jej strávíte, ale uděláte něco dobrého i pro své zdraví.