Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Monica Bellucci slaví šedesátiny: Italská kráska stárne s grácií a žije se známým režisérem

Monica Bellucci slaví 60. narozeniny.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 9 fotografií
Narozeniny

Monica Bellucci slaví významné životní jubileum. Italská kráska, která se proslavila ve filmech Byt, Dracula nebo Asterix a Obelix: Mise Kleopatra, má totiž šedesát let. V počátcích kariéry přitom stačilo tak málo, a místo herečky a modelky z ní mohla být uznávaná právnička, jak uvádí web Tatler. 

Monica Bellucci se narodila v šedesátých letech v malé italské vesničce. V osmnácti letech se přihlásila na práva, ovšem studium bylo velmi nákladné, tak se rozhodla, že si začne přivydělávat jako modelka. V modelingu se jí začalo neuvěřitelně dařit a na studium nezbýval čas, i z toho důvodu nakonec zanechala školy a věnovala se čistě jen módnímu světu, jak uvádí web Tatler.

Díky jedné její fotografii si jí všiml filmový režisér, který ji obsadil do svého dramatu. Tím započala její úspěšná herecká dráha. V průběhu let se objevila třeba ve snímcích Dracula od Francise Forda Coppoly, Maléna, Byt, Matrix Revolutions, Kletba bratří Grimmů, Nezkrotný nebo Beetlejuice Beetlejuice. Zahrála si i v bondovce Spectre, a stala se tak nejstarší Bond girl v historii.

Stárne přirozeně

Celý život se Monica potýkala s předsudky. Podle mnohých získávala role jen proto, že je krásná, což ona sama odmítá. „Vím, že krása vyvolává určitou zvědavost. Ale jak řekl Oscar Wilde, krása trvá jen pět minut, pokud nemáte nic jiného, co by ji udrželo. Tvůrci vás neoslovují pro vaši krásu, ale pro váš talent,“ prozradila před časem podle Daily Mailu.

„Když jste mladí, máte to, čemu se ve Francii říká la beauté du diable - krása ďábla, která je přirozená, je to totiž krása mládí. A život jde dál. Fyzička, stárnutí... S tím se musíte vypořádat a nemůžete nic dělat. Máme ale štěstí, protože když zestárneme, znamená to, že máme dlouhý život. Jak tělo klesá, duše roste,“ dodala italská herečka.

Randí se slavným režisérem

Co se týče soukromého života, prožila několik let po boku francouzského herce Vincenta Cassela (57). Dvojice se vzala v roce 1999 a rozvedla v roce 2013. Společně mají dvě dcery, starší Devu Cassel (20), která jde v máminých šlépějích, a mladší Léonii Cassel (14).

V současnosti randí Monica Belluci s americkým režisérem Timem Burtonem, který natočil filmy jako Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů, Mrtvá nevěsta Tima Burtona nebo Střihoruký Edward.

Největší křivda Viki z Love Islandu. Drsný rozchod přes zprávu a totální ignorace

Související články

Další články

Nejnovější kauzy