Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9 Love Island 2024

Nebinární koulařka Raven Saunders: Chce podpořit ostatní, aby se nebáli vyčnívat z řady

Nebinární koulařka Raven Saunders: Chce podpořit ostatní, aby se nebáli vyčnívat z řady
Zdroj: Profimedia/koláž eXtra
Předchozí Další
+ Další 4 fotografie
olympiáda v Paříži

Na letních olympijských hrách v Paříži překvapila nebinární americká koulařka, Raven Saunders, nejen svými sportovními výkony, ale i extravagantní image, díky níž je nepřehlédnutelná. Podle informací, které poskytla CNN, chce být držitelka stříbrné olympijské medaile z Tokia inspirací pro ostatní. 

Raven je vzorem

Extravagantní nebinární koulařka z Jižní Karolíny Raven Saunders si přeje nejen svým vzhledem, ale i genderem inspirovat jiné sportovkyně. „Je to jeden ze způsobů, jak vyniknout. Chci povzbudit ostatní ženy,“ řekla Saunders pro CNN.

Podle ní je navíc potřeba upozornit na to, že koulaři a koulařky nejsou nudní hromotluci, že je to pouze mýtus. „Chci ukázat, že jsme koulaři, ale přesto máme svůj vlastní styl. Dokážeme dělat stejně skvělé a duchaplné věci jako sprinteři, skokani nebo ostatní. I my si zasloužíme pozornost,“ vysvětlila charismatická atletka.


Trapas

Časopis Variety připomněl, že se Saunders stala na olympiádě v Paříži terčem zvláštního trapasu. Komentátor britské televize BBC ji totiž označil za ženu, a to v přímém přenosu. Zachránila to ale jeho spolukomentátorka, která jej upozornila, že se slavná koulařka vnímá jako nebinární, tudíž upřednostňuje označení "oni".

Extravagantní sportovkyně se nebála na sebe upozornit již na předchozích olympijských hrách v Tokiu. Do povědomí veřejnosti se dostala díky svým gestům na podporu LGBTQ+. Kromě sportovního pole se Saunders angažuje i v osvětě péče o duševní zdraví.

Mnoho pozornosti si na olympiádě v Paříži získaly i boxerky Imane Khelif a její tchajwanská kolegyně.

To byl zase týden: Petr Pavel promluvil o plastice Jaromíra Soukupa. Vyměnila sexy mozek za toxic mozek, řekl o Feuereislové

Letní olympijské hry Paříž 2024

Letní olympijské hry se uskutečnily od pátku 26. července 2024 do neděle 11. srpna 2024. Místem konání byla Paříž, která tento sportovní svátek hostila už v letech 1900 a 1924. Čeští olympionici odhalili kontroverzní kolekci pro Paříž.

Medaile na LOH

Český olympijský tým se v umístil v pořadí národů na 28. místě. Češi získali celkem 3 zlaté medaile (kanoista Josef Dostál, kanoista Martin Fuksa, tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková) a dvě bronzové (atletka Nikola Ogrodníková a kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr)

LOH Tokio 2020 | ZOH Peking 2022 | LA 2028


Související články

Další články

Nejnovější kauzy