Nečekaná kombinace v MasterChefovi: Betty šokovala bagetou ve stylu Hawaii
V dalším díle kuchařské show MasterChef Česko došlo na oblíbenou bagetovou výzvu. Soutěžící bojovali o to, kdo získá možnost prezentovat svou bagetu v řetězci Bageterie Boulevard. Nejdříve však museli spolupracovat v rámci společné štafety. Porotce překvapila svoji kombinací Betty, která vsadila na ingredience známé z pizzy Hawaii.
Po řadě náročných vyřazovacích výzev si mohli soutěžící kuchařské show MasterChef na TV Nova na jeden večer oddechnout. Tentokrát se nevyřazovalo a na desítku nejlepších amatérských kuchařů místo toho čekala lákavá odměna. Opět totiž došlo na boj o nejlepší bagetu, která se následně bude prodávat v síti Bageterie Boulevard po celé České republice. Než se však soutěžící mohli v bagetové výzvě utkat, čekala je obávaná kuchařská štafeta.
Na začátku květák a na konci mrkev
Porota rozdělila top desítku do dvou pětičlenných týmů a vysvětlila jim pravidla, podle nichž se mají napříště řídit. „Bude to přesně jako tichá pošta. Na začátku bude květák a na konci bude mrkev,“ okomentoval Martin zadání a možná se svým odhadem nebyl daleko od pravdy. Za sporákem totiž nebyl tým najednou, nýbrž postupně a bez možnosti vzájemně komunikovat s výjimkou krátké předávky pracovního místa.
Každý z týmů si musel zvolit jednu filmovou hlášku a uvařit jídlo, které se jí inspiruje. Ukázalo se však, že to je na celém úkolu vlastně nejsnazší, protože zvládnout vařit v šibeničním termínu a předávat si informace v průběhu jediné minuty, byl zvlášť pro některé úkol velmi nesnadný.
Tým, jemuž se ve štafetě dařilo lépe, postoupil do boje o nejlepší bagetu. Na základě předem vybraných novinových titulků si soutěžící následně rozdělili hlavní suroviny, na nichž musí své jídlo postavit. Ve hře byl parmazán, marináda, kuře, telecí a slanina, tudíž výsledné bagety byly velmi rozmanité a nabídly pestrou paletu chutí. Vítěz však může být jenom jeden.
Betty vsadila na "zběsilou kombinaci"
Nejvíc zaujala při vaření porotce Betty. Trhané kuře totiž vařila v ananasu. "Chytne to super sladkokyselou chuť. Kuře bude šťavnaté," hájila svoji volbu. "Je to taková zběsilá kombinace," ohodnotil ji Jan Punčochář.
To Martin vsadil na variaci vietnamského pokrmu Bun bo Nam Bo. "Nebude tam syrová zelenina ale nakládaná zelenina. nebude to s ničím zapékané. Nedovedu si představit žádné jídlo, kde by mi zachutnal rozpečený sýr," vysvětloval svoji rovněž netradiční kombinaci Martin.
Porotci nakonec Betty bagetu vychválili do nebes. "Nechápu jak se může dát ananas do kuřete a může to chutnat dobře a přitom je to skvělé," řekl ji Punčochář s tím, že si na bagetu musí vzít recept. Ještě lepší bagetu však nakonec udělal Martin. "Ta bageta dává takový kopanec v dobrém slova smyslu. To maso je božsky dochucené," zhodnotil jeho jídlo Přemek Forejt.
"Nejvíc to nastřelily čerstvé bylinky. Když si to dáte najednou do úst, tak nechcete přestat a musíte to jíst stále dokola," vychválil Martinovu bagetu Radek Kašpárek. Martin tak svůj výtvor bude moci prezentovat v bageteriích po celé republice.