Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Nečekaná pomoc pro zatopenou Moravu. Jon Mariánek se vrátil z Mexika, míří do nejvíc zasažených oblastí

Je vidět komu patří Mariánkovo srdce.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
Předchozí Další
+ Dalších 61 fotografií
Pomoc

Pomoct lidem zasaženým povodněmi se rozhodl také jeden z nejznámějších českých youtuberů Jon Mariánek (26). Ten sice momentálně žije v Americe, ale narodil se v Hustopečích, které leží v Jihomoravském kraji. Právě ten patří k nejvíce zasaženým oblastem ničivých povodní. I z toho důvodu se rozhodl přiletět do Česka, aby na Moravě pomohl, jak sdílel na svých sociálních sítích.

Youtuber Jon Mariánek, jenž momentálně žije v Americe, přiletěl do Česka. Ani jemu nejsou lhostejní lidé zasažení rozsáhlými povodněmi, které trápí celou republiku. Obzvláště pak jižní Čechy, Slezsko a Moravu. Mariánek se narodil v obci Hustopeče v Jihomoravském kraji, přičemž v tomto kraji je situace opravdu kritická. Na mnoha místech byla zahájena evakuace obyvatel.

„Kdo je v Opavě nebo okolí a potřebuje pomoc? Napište mi,“ sdílel na svých sociálních sítích Mariánek. Na dalším příspěvku ukázal kufr auta, který byl napěchován k prasknutí potřebnými věcmi - vysokými holínkami, vestami a podobně. „Nedělám si p*del, přiletěl jsem z Mexika dneska ráno a valíme,“ dopsal.

Kritická situace na Moravě

Pomoc při povodních

  • Člověk v tísni: SOS Povodně, č. ú. 72027202/0300
  • Charita Česká republika: Charita pro oběti povodně, č. ú. 44665522/0800, v. s. 906
  • ADRA: SOS ADRA: POVODNĚ 2024, č. ú. 66888866/0300
  • Diakonie: Povodně v Česku, č. ú. 2100691426/2010
  • Český červený kříž: Veřejná finanční sbírka, č. ú. 333999/2700, v. s. 2404
  • Otevřené sbírky na Darujme.cz


Pomoci můžete i materiálně i prostřednictvím Potravinových bank, Oděvních bank a Nábytkových bank.

Více o tématu
Letošní povodně jsou velmi silné, na mnoha místech hrozí extrémní nebezpečí. Obec Troubky, která se stala smutným symbolem povodní v roce 1997, musí být kvůli vodě z Bečvy kompletně evakuována. „Z rozhodnutí starosty obce, jakožto předsedy povodňové komise, byla vyhlášena evakuace obyvatelstva z důvodu extrémního ohrožení, kdy došlo k dramatickému zvýšení hladiny na Bečvě v Teplicích a voda má dorazit do Troubek v pondělí zhruba v 01:00,“ uvedla obec na sociálních sítích.

Situace je kritická také v Jeseníkách. Zde divoká voda strhla několik domů. „Momentálně řešíme pomoc od Armády ČR. Všechno je pod vodou. Nikam se nedostaneme. Voda bere i auta, problémy má těžká technika, hasiči už nemají šanci lidem, co teď žádají o evakuaci, pomoci. Kvůli počasí nemůže létat ani vrtulník. Obyvatelé, co tu možnost mají, se museli uchýlit do vyšších pater,“ řekla Novinkám jesenická starostka Zdeňka Blišťanová.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy