Nechutnají vám nové piškoty? Upečte si domácí! Známe RECEPTURU
Kvůli obyčejným piškotům se zvedla lavina kritiky na společnost Opavia, která přesunula jejich výrobu z Česka do Polska. Novým piškotům se na zoubek podívala internetová televize Stream.cz v pořadu A dost! A ve srovnání s těmi starými, které známe, dopadly hodně zle. Více o piškotech vyráběných v Polsku čtěte zde.
Jestli i vám tradiční piškoty chybí, máte smůlu. Buď si zvyknete na ty nové, nebo se naučíte recept a začnete si je doma dělat sami. A my víme, jak na to!
Na domácí piškoty bez éček budete potřebovat:
- půl hrnku polohrubé mouky,
- 3 vejce,
- čtvrt hrnku moučkového cukru,
- 1 lžíci horké vody.
Postup je jednoduchý. Oddělte bílky od žloutků, do mísy ke žloutkům přidejte většinu z dávky cukru, vodu a vyšlehejte pěnu. Ke směsi přidejte zbytek cukru a mouku a sníh, který si vyšlehejte z bílků. Těsto na piškoty je hotové.
Pak už stačí jen připravit si plech, který vyložíte pečícím papírem, pak na něho pomocí lžičky dávkujte těsto v podobě piškotů. Pečte ve vyhřáté troubě na 160 stupňů zhruba deset minut.
Vyjádření společnosti Opavia, proč se piškoty mění, najdete ZDE