Nejbláznivější český kuchař vaří brouky a griluje hady! Odvážili byste se ochutnat?
"Ve Vietnamu se hadí maso považuje za delikatesu. Z Hanoje se taxíkem za 100 Kč dostanete asi za půl hodiny na okraj města do čtvrti, která je proslulá hadími restauracemi. Pokud se nebojíte vyzkoušet něco nevšedního, jděte do toho!" láká nás Milan na hada.
Jak jsme pochopili z vyprávění, tak vás nejdříve přivítá pán domu a majitel restaurace v jedné osobě, který vás zavede ke králíkárnám na dvorku. Ty jsou hned vedle jeho obývacího pokoje. Jenže v králíkárnách nejsou ušáčci, ale dost slušný počet různých hadů. Od kobry královské až po bamboo snaky všech velikostí.
Pán nebojácně otevřel klícku a rukou o čtyřech prstech vytáhl jednu kobru, kterou představil nadcházející oběd. Na otázku, proč má čtyři prsty, s úsměvem odpověděl, že ho kousnul had...
Milan upozorňuje, že cena je trochu vysoká, okolo 100 dolarů. "Je v tom zahrnuto pití hadí krve, hadí polévka a smažený had. Hadí krev je dobrá pro sexuální energii a maso kobry se považuje za delikatesu. Můžete si zakoupit láhve s nejrůznějšími hady nakládanými v alkoholu a vytvarovanými do nejrůznějších pozic."
"Maso hroznýše královského je strukturou podobné hovězímu a chutí i barvou připomíná něco mezi kuřetem a rybou. Velmi delikátní," zjišťujeme od bláznivého kuchaře, který se celou dobu usmívá.
Zjistili jsme i recept a postup.
Příprava je trochu složitější. Hadí maso nebo hada i s páteří nakrájejte nebo nasekejte na špalíčky. Maso se vaří ve vývaru minimálně tři hodinky se zeleninou a poté se vytáhne a vloží do marinády, kde se nechá další den marinovat. Marináda byla ze šťávy z granátových jablek, římského kmínu a čili. Druhý den se maso dá na gril a krátce ogriluje.
Tak, teď už víte vše potřebné, takže kdo by do toho šel Napište nám do komentářů!