Novinka ve zdravé výživě: Nevyhazujte pecku z avokáda!
Avokádo obsahuje omega 3 mastné kyseliny, aminokyseliny, vitamíny a minerální látky.
Spousta z nás však netuší, že není zdraví prospěšná pouze jeho dužina, ale také pecka. Rozhodně bychom ji neměli vyhazovat.
Pecka avokáda obsahuje až 65 % aminokyselin a vlákninu.
Pecka z avokáda si dokáže hravě poradit s nemocemi, které nás trápí. Umí léčit artritidu. Je vhodná jako doplněk stravy pro ty, které trápí revma nebo bolavé klouby.
Pokud máte problémy s trávicím traktem, žaludkem nebo střevy, je pecka z avokáda tím nejideálnějším, co můžete sníst. Pecka působí příznivě také na žaludeční vředy a dokáže zastavit průjem.
Především ženy ocení její účinky na pokožku. Díky vysokému obsahu minerálů pecka z avokáda omlazuje pleť Zvyšuje její pružnost a odstraňuje vrásky.
Zdraví prospěšné tuky z avokáda jsou ideální také na hubnutí. Tuk z avokáda se v těle neukládá a přispívá k rychlejšímu spalování energie S jeho pomocí tak budete štíhlejší coby dup.
Jste stále unavení a nic vám nepomáhá? Vyzkoušejte pecku avokáda. Optimalizuje metabolismus těla a tím tvoří energii. Po jeho konzumaci budete mít energii na celý den. Pecka z avokáda působí také jako prevence rakoviny.
Příprava pecky ke konzumaci není nijak složitá. Stačí ji nastrouhat na menší kousky a přidat do jídla. Výborná je v kombinaci se zeleninovým salátem.
Pokud si ji chcete přidat do vařeného pokrmu, dejte ji až nakonec, aby z ní vlivem tepla neunikly žádné vitamíny.