Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Obávaná Hell's Kitchen představuje první účastníky: Pekelná kuchyně otevírá brány

Účastníci soutěže Hell's Kitchen Česko.
Zdroj: Se souhlasem TV Nova / koláž eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 14 fotografií
ÚČASTNÍCI

Pekelná kuchyně již brzy otevře své brány. Nejlepší kuchaři z celé republiky se utkají o 2,5 milionu korun a pozici kreativního šéfkuchaře v restauracích 420 a Field Radka Kašpárka, který je touto ďábelskou soutěží zároveň provede. Televize Nova nyní představila prvních devět účastníků.

Hell's Kitchen Česko startuje na TV Nova ve středu 28. srpna ve 20:20. Radek Kašpárek přivítá profesionální kuchaře z celé republiky a ti se utkají o pozici kreativního šéfkuchaře v jeho restauracích 420 a Field a 2,5 milionu korun. Na začátku budou rozděleni do dvou týmů, které se utkají v náročných kulinářských úkolech. Každý soutěžící bude mít jedinečnou příležitost ukázat své dovednosti, kreativitu a schopnost pracovat pod tlakem, aby se stal tím, kdo nakonec zvítězí.

Nová show také poodkryje drsný svět profesionální kuchyně, kde se nic neodpouští a akceptuje se jen perfektně odvedená práce. A co se bude hodnotit? "Pokora, chuť se učit vařit a neustále se zlepšovat. To, že je někdo profesionální kuchař, neznamená, že se už v životě nemusí nic nového učit," řekl rázně šéfkuchař Radek Kašpárek.

Účastníci Hell's Kitchen Česko

Modrovláska Ema Kremsky (26) pochází z Bratislavy, ale žije v Praze a pracuje jako šéfkuchařka studené kuchyně v O2 areně. Svou účastí v Hell‘s Kitchen Česko chce dokázat, že i žena může být dobrou kuchařkou, což koresponduje i s tím, u koho hledá inspiraci. "Mým největším kuchařským vzorem byly vždy tetky na vesnici, které uměly udělat ten nejlepší punčák a upéct tu nejlepší vánoční šunku," říká.

Pavel Švestka (30) je šéfkuchařem v golfovém klubu Prague City Golf. Narodil se do rodiny restauratérů, jeho otec provozoval tři podniky. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásil, aby všem ukázal, jak je rychlý a zručný, i když může někdy působit trochu roztržitě. Co jej do Hell's Kitchen přivedlo? "Do soutěže jsem se přihlásil asi proto, že jsem to bral jako velkou kuchařskou výzvu, kde člověk nebude mít možnost si něco přečíst nebo zjistit na internetu a bude se muset spolehnout jen sám na sebe a vyzkoušet si, jak co všechno zvládnu."

Daniel Bureš (27) je šéfkuchařem v restauraci Pastař v Praze. Pochází z Benátek nad Jizerou. Ve volném čase se věnuje zápasení MMA. Svět dělí na vítěze a poražené. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásil, protože miluje výzvy a boj. Jeho snem je mít vlastní restauraci a rodinu, se kterou bude bydlet v domě. S tím souvisela i jeho cesta k vaření. "U mě to bylo tak, že jsem měl vystudovanou střední školu v oboru gastronomie. A potřeboval jsem peníze na žití. Tak mi nezbylo nic jiného než jít vařit," přiznal.

Manažerka kavárny a zpěvačka Izabela Huczalová (28) je z Českého Těšína. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby dokázala, že je připravena uspět v profesionálním kulinářském světě a ráda by rozšířila svou síť kaváren. "Už od malička měli rodiče restauraci a od svých patnácti let jsem tam musela na brigádu, takže jsem vše pozorovala a moc mě to bavilo. Poté, co jsem odletěla v průběhu vysoké školy do Anglie, kde jsem pracovala v gastru, jsem se rozhodla, že si splním sen a otevřu si vlastní podnik," prozradila, co ji přivedlo k vaření.

Hibi Ramadanová (30) se narodila v Sýrii, ale celý život strávila v Plzni. Vystudovala mezinárodní vztahy a pracovala v médiích, ale vaření nakonec zvítězilo. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby zjistila, jestli dokáže zkrotit svou temperamentní arabskou povahu a plně se soustředit na vaření, k němuž neměla vůbec přímočarou cestu: "Naši se přestěhovali do České republiky před třiatřiceti lety a otevřeli si restauraci v Karlových Varech. Vyrostla jsem v tom. Pak mě jednou napadlo se přihlásit do MasterChefa a potom přišla myšlenka vlastního bistra. Studovala jsem vysokou školu mezinárodních vztahů. V životě by mě to vlastně nenapadlo. Podle mých původních plánů bych měla teď být v Evropském parlamentu."

Sierra Holanová (29) je Američanka žijící v Praze. Jejím snem je stát se šéfkou michelinské restaurace. Ráda by cestovala po světě a ochutnávala dobré jídlo. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby ukázala, že těžké začátky v české základní škole ji zocelily. "K vaření jsem se dostala tak, že moje babička ani mamka vařit neumí, takže jsem to musela vynahradit já, bylo to potřeba, protože babička je schopná nakládat třeba kuře do zakysané smetany a takové věci," vysvětlila, jak se i z nutnosti může stát vášeň.

Bývalá modelka Daniela Bystrická (25) pracuje v restauraci Entrée v Olomouci. V osmnácti se přestěhovala do Milána, kde ale zjistila, že více než modeling ji baví vaření. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby dokázala, že vyměnit kariéru modelky za kuchařinu bylo správné rozhodnutí. A co je její kulinářský sen? "Moci mít jako žena-kuchařka mimo kuchařinu i plnohodnotný život, který nebude strávený desítkami hodin v kuchyni denně. Vařit jednoduchá, silná jídla. Jídla, která známe, ale obohacená především o miso a koji, které ty chutě posouvají úplně jinam. Věnovat se foodstylingu, který mě baví. Vycestovat do Japonska, Vietnamu a ochutnat chutě, které bych pak ráda předávala ve svých receptech."

Miroslav Voňka (33), šéfkuchař a majitel restaurace To je Bistro z Hradce Králové, nesnáší hlasité žvýkání a mlaskání při jídle. Rád by se stal hoteliérem jako Robert De Niro ve filmu Casino. Do Hell‘s Kitchen se přihlásil, aby Česku ukázal své kuchařské schopnosti. "Chtěl jsem být hoteliér, ale to nejde, pokud nemáte skvělou restauraci," vysvětlil praktický důvod, který jej přivedl na dráhu kuchaře.

Bývalá fotografka Růžena Smolenová (29) pochází z Litomyšle a je kreativní šéfkuchařka v pražírně kávy Doubleshot v Praze. Do Hell‘s Kitchen Česko se přihlásila, aby dokázala sobě i ostatním, že šamanský rituál, který ji na měsíce vyřadil z běžného života, nezanechal žádné následky. Ani ona nemá zrovna malé sny. "Když jsem se přistěhovala do Anglie, přijala jsem jejich šílené pracovní tempo a prakticky jsem neměla čas ani se nadechnout. Tehdy jsem objevila úplně jiný druh fastfoodů a absolutně jsem se do celého konceptu zamilovala. Bylo to poprvé, kdy jsem viděla propojení kvalitních ingrediencí, skvělého vychucení a rychlého výdeje! Od té doby toužím po otevření vlastního řetězce!" prozradila své ideální plány do budoucna.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Hell's Kitchen Česko

Hell's Kitchen Česko je napínavá a dynamická kulinářská soutěž TV Nova. Nejlepší kuchaři z celé republiky se utkají o 2,5 milionu korun a pozici kreativního šéfkuchaře v restauracích 420 a Field Radka Kašpárka, který je touto soutěží provází.

Premiéra: středa 28. srpna 2024

Účastníci Hell's Kitchen Česko

Prvních devět účastníků: Ema Kremsky | Pavel Švestka | Izabela Huczalová | Daniel Bureš | Hibi Ramadanová | Daniela Bystrická | Sierra Holanová | Miroslav Voňka | Růžena Smolenová | Silvia Vezzuto| Václav Kršňák | Natálie Benk | Antonín Lalák | Jakub Jasenovský | Jan Šimulák | Václav Oboda


Související články

Další články

Nejnovější kauzy