Od Pohlreicha? Nebo podle receptu Ládi Hrušky: BRAMBOROVÉ SALÁTY slavných stojí za vyzkoušení
Bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
SUROVINY:
- 600 gramů uvařených brambor
- jedna uvařená mrkev
- velké červené jablko
- 4 nakládané okurky
- 4 lžíce zeleného hrášku
- jedna malá cibule
- sůl a pepř
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- lžička cukru
- 1 lžíce octa
- nasekaná pažitka
Uvařené a oloupané brambory nakrájejte společně s mrkví na menší kostky. Okurku a jablko na kostičky, cibuli najemno. Vše spolu s hráškem vložte do mísy a promíchejte. V misce smíchejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Touto směsí zalijte pokrájenou zeleninu a důkladně promíchejte. Salát nechte odležet a před podáváním ho posypte nasekanou pažitkou.
Bramborový salát podle Ládi Hrušky
SUROVINY:
- 900 gramů brambor
- 1 cibule
- 350 gramů mražené zeleninové směsi
- 200 gramů majonézy
- 2 lžíce hořčice
- konzerva červených fazolí
- 3 kyselé okurky
- trocha cukru
- sůl a pepř
Nakrájené brambory krátce povařte, přidejte mraženou zeleninu a vařte doměkka. Ke konci přidejte pokrájenou cibuli. Zeleninu sceďte a zalijte studenou vodou. Jakmile se suroviny ochladí, sceďte je znovu. Smíchejte hořčici, majonézu, trochu nálevu z okurek, cukr, sůl a pepř. Do směsi vsypte zeleninu, nakrájené okurky a opláchnuté fazole. Salát promíchejte a dejte chladit do lednice.
Bramborový salát podle Dity P.
SUROVINY:
- 1 kilo brambor
- 10 sterilovaných okurek
- 6 vajec natvrdo
- jablko
- 1 cibule
- polévková lžíce dijónské hořčice
- 200 g majonézy
- citron
- sůl a pepř
Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout a společně s okurkami a vejci je nakrájejte na větší kousky. Oloupejte jablko s cibulí, pokrájejte na menší kostky a vše smíchejte. Do mísy přidejte hořčici, majonézu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a podle chuti okyselte šťávou z citronu.