Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Ostrov, kde se natáčel film Mamma Mia: Tyrkysové moře i pláže, kde se proháněla Amanda Seyfried a Meryl Streep

Ostrov Skopelos a jeho filmová místa.
Zdroj: Universal Pictures/Eliška Veselá/eXtra.cz/koláž
Předchozí Další
+ Dalších 28 fotografií
cestování

Na řeckém ostrově Skopelos se před několika lety natáčel úspěšný muzikál Mamma Mia. Od té doby sem proudí turisté, kteří touží poznat místa, na nichž se pohybovaly hvězdy jako Amanda Seyfried, Meryl Streep či Pierce Brosnan. Poznali byste nejznámější pláž či filmový kostelík, v němž Donna řekla své ano? Podívejte se na fotky redakce eXtra.cz. 

Nejznámější pláže Kastani, Milia a Hovolo

Pokud stále uvažujete o tom, kam se vypravit na poslední chvíli na letní dovolenou, řecký ostrov Skopelos by mohl být tou správnou volbou. Ostrov má krásné pláže i nádherné vysoké hory. Pro mnoho turistů je také velkým lákadlem fakt, že se tam před několika lety natáčel oblíbený film Mamma Mia.


Kastani, Milia, Hovolo... to jsou jména pláží, která jsou se snímkem nedílně spjata. Na pláži Kastani se proháněla Amanda Seyfried za zvuků písničky Lay All Your Love On Me. Proslulé místo vypadá stále stejně, ikonické jsou zejména nádherné skály, u nichž herečka pózovala. Právě sem proudí nejvíce turistů.

Jen o pár kilometrů dál je pláž Milia, která se do povědomí diváků dostala zejména díky úsměvné scéně, kdy potápěči tancovali na mole na hitovku Does Your Mother Know. Místo byste poznali pouze stěží, molo sem bylo nainstalováno pouze za účelem natáčení a jediné, co zůstalo stejné jako ve snímku, je bar.

Na Skopelu letiště nehledejte

Pokud byste toužili vidět kapličku, kde si zcela nečekaně Meryl Streep vzala Pierce Brosnana, budete se muset vydat na severovýchod ostrova. Právě tam se nachází skála, na níž kaple stojí. Nejdříve na vás však čeká spousta příkrých schodů, které ovšem stojí za zdolání. Čeká na vás nesmírně romantický výhled. Záhy zjistíte, že filmaři použili pouze záběry zvenku. Kaplička je totiž tak malá, že k natočení interiéru vybrali jiné prostory.


V případě, že se rozhodnete na malebný ostrov vydat, budete muset nejdříve letět na Skiathos, odkud se vypravíte na Skopelos lodí. Právě z místního přístavu, který vypadá stále stejně, vyplouvalo i filmové trio ve složení Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgaard, kteří v komedii zářili coby Sam, Bill a Harry.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy