Trendy
Výměna manželek 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta StarDance 2024

Paulová ohromila, handicapovaný Ježek šokoval a Ptáčková zklamala. StarDance odstartovalo ve velkém stylu

První večer StarDance 2024.
Zdroj: Tomáš Martínek/eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 115 fotografií
StarDance 2024

Nový ročník StarDance 2024 má za sebou zahajovací slavnostní večer, kde se poprvé na tanečním parketě představily všechny taneční páry. Pětice z nich předvedla klasické a druhá polovina latinskoamerické tance. Redakce eXtra.cz byla přímo na místě a vše detailně zdokumentovala. Kdo byl hvězdou prvního večera, a komu se první tanec naopak příliš nevyvedl?

Prvního slova se ujal moderátor Marek Eben, který všechny přítomné hosty i diváky televizních obrazovek přivítal u třinácté řady taneční show StarDance. Spolu s Terezou Kostkovou poté přivítali porotu ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek, který nahradil Zdeňka Chlopčíka. "Moc nám chybíš a zdravíme tě do Malenovic," vzkázali nejpřísnějšímu porotci.

Mezi VIP hosty se objevili účastníci loňské řady, jmenovitě moderátorka a modelka Iva Kubelková, bývalý kajakář Vavřinec Hradilek či těhotná finalistka loňského ročníku Eva Adamczyková. Zahajovací večer si nenechal ujít také moderní pětibojař David Svoboda či tanečnice Veronika Lálová. Na pražském Výstavišti nemohl chybět ani ředitel ČT Jan Souček.

Dřevotříska Ruml, Hertl překvapil

Soutěžním párem číslo jedna byl zpěvák Ondřej Ruml s Andreou Třeštíkovou, kteří na tanečním parketě předvedli jive, za nějž sklidili bouřlivý potlesk. "Dřevo nejsi úplně, taková dřevotříska," řekl s humorem sobě vlastním Genzer. Ruml totiž na sebe v medailonku práskl, že by ho mimo zpěv asi bavila práce se dřevem a že je také velký gurmán. Dvojice si zatím vytančila 15 bodů.

Jako druzí v pořadí se na parketě představili herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková s tanečním partnerem Lukášem Bartuňkem, kteří pro svůj první večer zvolili tango. Diváci se mohli dozvědět, že má hvězda seriálu Ulice titul Ph.D., což nevěděl ani samotný Eben. "Točíte se výborně, kvalita pohybu, velmi slibné," pěla ódy Tatiana Drexler. Tománek byl ale podstatně kritičtější a Vondráčkové sdělil, že má co zlepšovat zejména po taneční stránce. Pár si nakonec vytančil 20 bodů.

Následoval tanec spisovatele Patrika Hartla Terezou Pruckovou, kteří jako první předvedli pomalý waltz. Tománek i Genzer ho označili jako příjemné překvapení sobotního večera, za což sklidili 18 bodů. Přítomné hosty i milovníka humoru Richarda Genzera rozesmál také Hartlův specifický smích, díky němuž se snadno snadno zapamatovatelný.

Video: Rozhovor s Lucií Vondráčkovou a Lukášem Bartuňkem.

Chili a Paulová ohromily

Čtvrtým párem večera byla influencerka a kuchařka Chili Ta Thuy s Jakubem Mazůchem, kteří předvedli velmi povedený jive. Podle slov porotců měl tento tanec velmi dobrou energii a Chili má velmi pružné tělo. "Je potřeba říct, že Chili je velmi talentovaná. Pecka, jsem nadšený," vysekl tmavovlásce poklonu Jan Tománek. Dvojice si odnesla úctyhodných 22 bodů.

Herečka Marta Dancingerová s Martinem Prágrem hned v úvodu své účasti vsadili na poměrně těžkou choreografii v rámci tanga. Zatímco první polovina byla fantastická, druhá půlka tance byla podle Tománka trochu slabší. "Na vás je ale vidět, že budete určitě skvělá," dodal ale Tománek. Pár si nakonec vytančil 20 bodů.

Druhou polovinu otevřela herečka Jana Paulová s Robinem Ondráčkem, kteří zvolili waltz. Historicky nejstarší účastnice StarDance (69 let, pozn. red.) vyrazila dech Tománkovi, který by před jejím výkonem nejraději smekl klobouk, pokud by ho měl při ruce. Hvězda Kameňáku si se svým partnerem vytančila 24 bodů.

Video: Podívejte se na rozhovor s Martou Dancingerovou a Martinem Prágrem.

Ptáčková zklamala, Ježek šokoval

Jako sedmý taneční pár se představila kickboxerka Martina Ptáčková a dvojnásobný šampion Dominik Vodička. Začátek jivu pojali originálně, jelikož Martina boxovala do obřího boxovacího pytle, v němž byl Vodička schovaný. "Dominik Vodička byl v pytli, ještě než začal," rozesmál Eben svojí hláškou diváky. Po hodnocení porotců ale dvojici do smíchu příliš nebylo. Porotci se totiž shodli na tom, že Martiny nohy nestačily do hudby. "Dneska jste tu měla zápas, ale myslím, že vás trošku porazil rytmus," řekl například Geňa. Profesionální sportovkyně si s obhájcem vítězství vytančili pouhých 12 bodů.

Jako osmý se představili někdejší paralympionik Jiří Ježek a Nora Návorková, kteří zatančili tango. Bývalý profesionální handicapovaný cyklista sklidil obrovský potlesk za svůj dechberoucí výkon. "Z toho jsem úplně hotová. To je úžasné, že lidé bez nohy mohou takhle tancovat. Bylo to fantastické i váš výraz, všechno," vysekla poklonu Tatiana. "To není možný. Vy jste marťan, vy jste sem přeletěl," navázal Tománek. "Já mám teda taneční konzervatoř a říkám si, jestli to není chyba, že mám obě nohy," rozesmál svojí hláškou Genzer. Celkem si vytančili 23 bodů.

Ostýchavý Oskar, produkt Blažek bavil

Předposledním párem byl herec Oskar Hes a Kateřina Bartuněk Hrstková, kteří se rozhodli pro waltz. "Byl to dnes nejlepší tanec," pronesl s přesvědčením Richard Genzer, z něhož má Oskar prý největší respekt. "Je třeba Oskara popíchnout, tohle nebyl jeho vrchol," oponoval Tománek. Pár nakonec obdržel od poroty 23 bodů.

Jako poslední se představil herec Filip Blažek s Adrianou Maškovou, kteří předvedli jive. Blažek zaujal nejen svým tanečním výkonem, ale i blyštivými kalhoty s třásněmi. "Fascinující kalhoty. To jsou gatě, které tančí, i když stojíš," smál se Marek Eben. "Dobře se na to dívá jako na celý produkt," pobavila svými slovy Tatiana. "Ty zvedneš i nohy," divil se Genzer. Dvojice získala 18 bodů a uzavřela tak taneční večer, v němž nejvíce bodů získala Jana Paulová.

První večer slouží jako představení jednotlivých tanečních párů, vyřazovat se tak bude až příští sobotu. Na to, jak to slušelo jednotlivým soutěžícím, porotcům, moderátorům i VIP hostům, se podívejte v naší fotogalerii.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

StarDance 2024

Třináctá řada StarDance …když hvězdy tančí poběží v České televizi na podzim 2024. Na parketu poměří své taneční schopnosti deset osobností.

StarDance 2024 – soutěžící

Česká televize oznámila následující soutěžící: herečka Jana Paulová, zpěvačka Lucie Vondráčková, herečka Marta Dancingerová, kuchařka z MasterChefa Chili, šampionka bojových sportů Martina Ptáčková, herec Filip Blažek, spisovatel Patrik Hartl, herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek a hudebník Ondřej Ruml.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy