Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Petr Lněnička poodhalil své soukromí. Prázdniny trávil na dobrodružné cestě se synem

Herec Petr Lněnička
Zdroj: Pavel Dvořák/eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 13 fotografií
Soukromí

Petr Lněnička (45) nedávno zazářil ve filmu Zahradníkův rok. Nyní spolu s dalšími hvězdnými kolegy exceluje i ve filmu Vlny režiséra Jiřího Mádla (37). Na premiéře dobového snímku se herec v rozhovoru pro eXtra.cz rozpovídal nejen o natáčení svých dosud nejvýraznějších rolí, ale také o svém soukromí, které si jinak bedlivě střeží. 

Petr Lněnička se do povědomí široké veřejnosti dostal coby představitel legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče v krimi sérii Metoda Markovič: Hojer. Poté se objevil ve filmu Zahradníkův rok, kde sice absolvoval pouze jeden natáčecí den, ale musel se naučit velmi náročný text. Jeho úkolem bylo totiž vžít se do role právníka a před kamerou odříkat perfektně právní formulace.

Nejnověji se Lněnička objevil ve snímku Vlny, kde ztvárnil postavu Jana Petránka a zažil i vášnivou scénu s Marikou Šoposkou. Tento dobový snímek zobrazuje napínavé a dosud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu v období Pražského jara v roce 1968. "Mám film, který miluju a viděl jsem ho tisíckrát. Je to film Vojtěcha Jasného s názvem Všichni dobří rodáci. Když skončí, mám v sobě pocit naštvanosti a obrovskou zlobu. Tohle (Vlny) je druhý film, kde mám stejné emoce," svěřil se Lněnička redakci eXtra.cz na premiéře Vln.

Pokračování Markoviče

Jak herec dále prozradil, nabídku zahrát si ve Vlnách obdržel ještě před natáčením Metody Markovič. Pokračování krimi série je podle jeho slov na programu začátkem příštího roku, a tak si Petr může v současnosti užívat dobrou fyzickou kondici. S příchodem vánočních svátků ale prý bude muset začít přibírat, aby jeho tělo odpovídalo postavě Markoviče. "Myslím si, že budu mít hezké Vánoce," podotkl s úsměvem.

Video: Podívejte se na rozhovor s Petrem Lněničkou pro eXtra.cz

Dovolená se synem Kryštofem

Přestože má sympatický herec aktuálně nabitý program, už stihl jednu letní dovolenou. "Byl jsem se synem na týden na severu. Obytňákem jsme jeli do Norska, Švédska a Dánska, to bylo hezké," usmíval se Lněnička, který se na společenských akcích objevuje po boku krásné brunetky. Přestože se jedná o jeho oficiální partnerku, herec se snaží si své soukromí střežit na maximum.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy