Trendy
válka na Ukrajině EURO 2024 Clash of the Stars 8 Festival ve Varech 2024

Pirát z Karibiku se vrací: Geoffrey Rush se opět objeví na filmovém festivalu ve Varech

Geoffrey Rush v Pirátech z Karibiku.
Zdroj: Walt Disney
Předchozí Další
+ Dalších 17 fotografií
Hosté

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zná první zvučné jméno. Dorazí australský herec Geoffrey Rush, známý svými rolemi ve filmech Piráti z Karibiku, Bídníci či Záře. Na 58. ročníku festivalu, který začne již 28. června, bude členem hlavní poroty. Informace přinesla ČTK.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se nezadržitelně blíží. Probíhat bude od 28. června do 6. července a představí se v něm mnoho nových snímků. ČTK navíc zveřejnila první zvučné jméno, které do Varů dorazí.

Je jím australský herec Geoffrey Rush, který si zahrál třeba ve filmech Piráti z Karibiku, Záře, Králova řeč, Dcera nebo Nejvyšší nabídka. Herec před dvěma lety ve Varech převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Letos usedne do poroty, kde spolu s ním budou také americká producentka Christine Vachonová, česká herečka Eliška Křenková, maďarský režisér, scenárista a hudební skladatel Gábor Reisz a islandský spisovatel a scenárista Sjón.

Přijede ukrajinský filmař

Kromě Rushe má podle informací ČTK dorazit též ukrajinský filmař Oleh Sencov, občanský aktivista a bývalý vězeň Kremlu. V současnosti je Sencov poručík ukrajinské armády a bojuje proti Rusku na frontě.

V sekci Zvláštní uvedení bude promítán jeho film Real. Tak se jmenovala akce, při níž došlo ke zničení jeho bojového vozidla pěchoty nepřátelským dělostřelectvem. Z nedalekých zákopů se pokusil rádiem zorganizovat evakuaci části své jednotky, což zásadně zkomplikoval nedostatek munice a neustávající ruská palba. Film skýtá unikátní zážitek, hyperdokumentární vhled do reality války očima jednoho z přímých účastníků, jak uvádějí Novinky.cz.

Monika Binias šije do dcer: Závislačka Charlotte její pomoc odmítla. Marně čeká na omluvu Ornelly

MMF Karlovy Vary 2024

58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV 2024) probíhá v termínu od pátku 28. června do soboty 6. července 2024.

MFF Karlovy Vary 2024

Za mimořádný přínos české kinematografii převezme cenu herec Ivan Trojan. Filmové fanoušky čeká premiéra digitálně restaurovaného filmu Stíny horkého léta. Festival vzdá hold slavné castingové režisérce Francine Maisler.

Hvězdami festivalu jsou herci Geoffrey Rush, Viggo Mortensen, Daniel Brühl a Clive Owen a režisér Steven Soderbergh.




Související články

Další články

Nejnovější kauzy