Pohlreich by omdlel: Santo z Ano, šéfová! chválí pizzu s eidamem! To by mělo být trestné
Zdeněk Pohlreich (61) používání eidamu v Česku dlouhodobě kritizuje. Nehodí se prý na zapékání, zdrcne se, zkrupičkovatí a zgumovatí a navíc je lehce nakyslý. „Já, když sáhnu na eidam, tak mám ekzém,“ zněla jedna z hlášek Pohlreicha v pořadu.
Na italskou pizzu zásadně patří mozzarella a nikdy eidam, jinak už nejde o italské jídlo, ale o český patvar, myslí si.
Od Santa, jednoho ze dvou nových průvodců pořadem, který testuje české restaurace, ale nic takového nezaznělo. Když byl v druhém díle na návštěvě v Ostravě ve sportovním baru u alkoholika Richarda, jeho pizzu i s eidamem si nemohl vynachválit. „Je naprosto ok. Těsto skvělý. Jen uzeniny by nemusel kupovat ty nejlevnější,“ tvrdil, ale baštil, jako by jedl v životě naposledy.
Eidam, sýrů král?
V diskusích si toho diváci hned všimli a začali se pouštět i do Pohlreicha. „Ten by za eidam popravoval. Vadí mu smažák, vadí mu eidam na pizze. A tady ten italskej kluk, kterej zná italskou kuchyni asi milionkrát víc, ani nepípl. Eidam mu nevadí. Chápe, že patří k Česku. To jen Pohlreich je pokrytec. A přitom ta mozzarella, kterou by do pizzy nejradši všude cpal, nemá absolutně žádnou vůni a chuť. Eidam ho má,“ rozčiluje se na šéfkuchaře František.
Jenže takový Pavel mu oponuje. „Pak je ale ten Santo Pagana druhý Babica. Suroviny se musí ctít, v tom má Pohlreich pravdu,“ myslí si.
A co vy? Souhlasíte s Pohlreichem, že dávání eidamu do pizzy je prznění? Nebo je mimo Santa a měl Richardovi vyčinit?