Pomsta za výzvy v MasterChef Česko. Účastníci kulinářské soutěže si v Souboji na talíři vychutnali přísné porotce
V Souboji na talíři se konala pomsta, která nemá obdoby. Zvonivým smíchem Romana Staši a vášnivým objetím Pavla Berkyho přivítali Přemka Forejta a Jana Punčocháře v nejnovější epizodě cestovatelské kulinářské show. Jak hned oba bývalí účastníci jiné kulinářské show přiznali, připravili si odplatu za všechny útrapy, které zažili oni sami v soutěži. Kdo prohrál?
V nové epizodě Souboje na talíři museli věhlasní kuchaři plnit zapeklitý úkol. Výherce posledního ročníku kulinářské soutěže MasterChef Roman Staša oběma porotcům zadal vytvořit variaci romského jídla goja. "Je to typické tradiční romské jídlo. Je to plněné tlusté střevo, nacpané bramborovou směsí. Když ho někomu dáte, tím ho uctíte. Jeho příprava je celodenní proces," vysvětlil redakci eXtra.cz v komentáři za kolegu Pavel Berky, který se dostal do semifinále MasterChefa v roce 2020.
Pět let vedle Forejta a Punčocháře: Kašpárek promluvil o ponorce mezi kuchaři a přiznal její náznaky
Kdo se projde po uhlících?
Roman Staša si pro Přemka Forejta a Honzu Punčocháře vymyslel, že pokrmy musí připravovat na otevřeném ohni. První problém nastal, když se zjistil, že nejsou k dispozici zápalky. Honza Punčochář při přípravě svého jídla vycházel z klasického goja. Střívka naplnil škvarky, houbami a hlavní surovinou byly brambory opečené na sádle a škvarcích. Aby to bylo speciální, přidal trochu lanýžů. A k lanýžům se pokusila pomoci svině Miluška, která údajně umí hledat tyto vzácné houby.
Přemek nechtěl dělat goja, rozhodl se pro holubky. Uvařil hlávkové zelí. Do odloupnutých listů balil holubky. Orestoval je na oleji a trošce másla. Rozhodl se k nim udělat rajčatovou omáčku. K základu, kde měl cibuli, rajský protlak, římský kmín, uzenou papriku, zázvor, koriandr, kari, přidal kapičku šťávy z kysaného zelí.
Nejnovější díl Souboje na talíři si můžete pustit na Voyo.