Drsná exekuční právnička v MasterChefovi přesvědčila porotu: Kašpárek vzal do týmu "buldoka"
Další díl kulinářské show MasterChef přinesl na obrazovky výběr amatérských kuchařů, kteří chtěli předsvést své umění. Mezi uchazeči o postup do top 30 tentokrát byl hudebník spolupracující s Kapitánem Demo, italomoravan i exekuční právnička.
Oblíbená kuchařská show MasterChef na televizi Nova v úterý večer představila v dalším díle nadšené amatérské kuchaře z celé republiky. Jen několka z nich se však poštěstil postup mezi top 30.
Před porotu ve složení Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Jan Punčochář tentokrát předstoupil například napůl Ital a napůl Moravák Paolo, který bydlí v moravské vinařské vsi Zaječí. A právě víno, které dal porotcům ke svým ravioli s gorgonzolovou omáčkou mu nakonec zajistilo postup, když zachutnalo Janu Punčochářovi.
Další soutěžící, gruzínec Givinar je duší hudebník a performer. Pravidelně vystupuje například s Emmou Smetanou nebo Kapitánem Demo a má i svůj pořad na Youtube. Nyní se však nemohl schovat za své umělecké alter ego ale musel předstoupit před přísné porotce sám za sebe. Původní recept gruzínské gulášo- polévky přetvořil v italském stylu. Originální pokrm se nakonec zalíbil Janu Punčochářovi, který ho vzal do svého týmu.
Buldočí povaha pomohla nesebevědomé Janě
To exekuční právnička Jana z Brna už během přípravy věděla, že její ravioli nejsou takové jak by měly být. Nepovedlo se jí těsto, které byo příliš tlusté a sami porotci se jí tázali, zdali jim chce svůj pokrm vůbec předložit. Jana jim však sdělila, že má ve zvyku věci dotáhnout do konce a výsledek si "vyžrat". A právě tato "buldočí" povaha ji nakonec zachránila. Radek Kašpárek se soutěžící ptal, proč by zrovna jí měl vzít do svého týmu. "Umím se rvát jako buldok", sdělila mu Jana, která jinak sama přiznala, že má problém se sebedůvěrou. To Kašpárkovi stačilo a Jana tak získala šanci zabojovat v dalším kole soutěže.
Smůlu měla v soutěži devatenáctiletá Veronika. Tato soutěžící už se zúčastnila minulého MastertChefa, ale poté co se zranila při vykosťování kuřete musela ze soutěže odstoupit. Letos přišla se stejným receptem, který ji v loňském MasterChefovi poslal dál- Wellingtonem. Jenže jak se říká, nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Letos bylo maso moc propečené a celkově předvedla Veronika horší výkon než minule. Se slzami v očích se tak se soutěží musela rozloučit.