Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Před 55 lety zavraždila Manson Family těhotnou Sharon Tate: O život přišla omylem

55 let od vraždy Charlese Mansona.
Zdroj: Twentieth Century-Fox Film Corporation/Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 10 fotografií
Výročí smrti

Psal se 9. srpen 1969, kdy jedna z nejkrásnějších a nejslavnějších hollywoodských tváří Sharon Tate (†26), její nenarozený syn a přátelé byli zavražděni zfanatizovanou skupinou kolem sériového vraha Charlese Mansona známou jako Rodina. Tato hrůzná událost dodnes šokuje celý svět a na jejím základě vznikl i dokument na Netflixu s názvem Jak se stát vůdcem sekty. Co se osudnou noc stalo a jaká byla pravidla kultu?

Byla nádherná, úspěšná a měla milujícího manžela, režiséra Romana Polanského, s nímž čekala prvního potomka. Život slavné herečky a modelky Sharon Tate ale vyhasl v pouhých 26 letech v době, kdy byla již osmým měsícem v požehnaném stavu.

Krvavá noc na Cielo Drive

Její život mají na svědomí ovečky sériového vraha Charlese Mansona. Charlesův kult, známý jako Manson Family, vtrhl v noci z 8. na 9. srpna 1969 do pronajaté vily na Cielo Drive. Tou dobou se v domě vyskytovala již zmíněná těhotná Sharon Tate, kadeřník Jay Sebring, fotograf Wojciech Frykowski a jeho přítelkyně Abigail Fogler. Roman Polanski byl tou dobou v Evropě točit film.

Frykowski a Folger se dali na útěk, byli však zakrátko dopadeni a chladnokrevně zavražděni. Sebring a Tate byli nahnáni do obývacího pokoje, kde je následně svázali. Sharon a její nenarozený syn byli ubodáni k smrti navzdory tomu, že Sharon měla prosit, aby ji nechali s děťátkem žít. Jmenovitě vraždili čtyři členi Mansonovy Rodiny - Tex Watson, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian a Susan Atkins. Poslední zmíněná pak na vstupní dveře domu měla napsat její krví slovo "prase". Všeobecně se má za to, že Manson tím chtěl svést podezření na Černé pantery a podpořit rasovou válku.

O život přišla omylem

Původně chtěl ale Manson nechat zavraždit úplně někoho jiného. Dům totiž dříve patřil hudebnímu producentovi Terrymu Melcherovi, jemuž se chtěl Manson pomstít za to, že neměl zájem o jeho demonahrávky. Manson měl totiž velké ambice v oblasti hudby a nepřekousl to, že mu Melcher nedal šanci.

Touha po slávě, moci i zvrhlostech

Jeho touhu po slávě ale přebyly násilné sklony, k nimž měl blízko i kvůli své matce Kathleen Maddox, jež byla alkoholička a krátce po jeho narození byla ještě se svým bratrem odsouzena na pět let do vězení za loupežné přepadení, jak uvádí server Deník.cz.

Manson, jemuž by dnes bylo 89 let, byl také mistr manipulace. Jak uvedl server Ranker, jeho zfanatizovaní stoupenci by pro svého vůdce udělali cokoliv včetně vloupání a brutálních vražd. Všechny členky kultu si musely udržovat až nezdravě štíhlou figuru a musely s ním mít i sex a organizované orgie, během nichž se dělá naprosto vše. Pokud nějaká z žen přišla do jiného stavu, ostatní členové byli porodními asistenty. Všichni členové byli také nuceni denně užívat drogu LSD a nesměli mít pojem o čase. Bylo zakázáno mít hodinky, vlastnit knihy nebo nosit brýle. Porušení pravidel bylo trestáno například bitím.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy