Prostřeno se vrací na obrazovky: Premiérové díly přinesou knedlíky z mikrovlnky a spálené chuťové buňky

Diváky oblibený pořad Prostřeno se po letní pauze vrací na televizní obrazovky. Premiérové díly odstartují již 16. srpna a bude o co stát. Taktika bude kořením, kterého se nikdo nevzdá, pojďme si ale představit partičku, která se ujme vařeček v tomto týdnu.
Celé Prostřeno se bude odehrávat v Moravskoslezském kraji. V pondělí se k plotně postaví učitelka Petra a chystat bude knedlík – v mikrovlnné troubě. Jak bude ostatním chutnat? A budou jim vadit mikrovlny? Petra se dozví, že její omáčka je planá, neslaná a možná i nemastná. Pánům bude připadat knedlík moc tuhý. Takže žádná sláva.
V úterý bude vařit Michal. Ten se pochlubí brokolicovou polévkou, do které dal SKUTR neboli tyčový mixer. Hostům vadí košťál v polévce, taky barva. Michalova polévka je totiž hnědá! Přijde kvůli tomu o body? Hostitel se také bude pokoušet o sabrage. A výsledek je víc než úsměvný. Střepy všude, víno nikde.
Ve středu vaří Petr. Ten tagliatelle uvaří tak, že se nemusí krájet. Kdo tohle ocení? A opět, špenát není zelený, ale hnědý. Téma tohoto týdne je zřejmé. Pochlubí se tím, že domácí těstoviny opravdu chystal. Ovšem jak je připravit – nejlepší je den dopředu. Jeho pokus v reálném čase se dost nevyvedl.
Ve čtvrtek vaří zmatkařka Marcela. Zapomene připravit fazolky, orestuje maso, které není v marinádě. Marcela vysvětluje, že je ve stresu. Odpustí jí soutěžící? Na závěr olízne lžičku od česneku, o kterém si myslí, že je to smetanová omáčka. Takže si spálí chuťové buňky. To je situace. Marcela je zmatkařka. Smetanu dá, kam nemá, spálí krutony atd. Jak tohle představení v kuchyni soutěžící ohodnotí?
Páteční hostitelka Jana nechá hosty čekat. Ti u stolu skandují, že mají hlad. Je to vhodné a rozhodí to Janu? Nebo začne zmatkovat. A hovězí na kořenové zelenině a na víně, komu bude připadat jako dětské jídlo? A je to relevantní připomínka, nebo taktika? Jana má těsta včerejší. Přizná se k tomu? A kdo umí pracovat s kváskem? A kdo se těší na škvarkovou pomazánku? Kdo jí tuk a komu to přijde ble?
Dívejte se každý všední den v 17.50 na Primu a brzo zjistíte, kdo má šanci na výhru.
První odpadlice ze Survivoru Denisa o kruté zradě: Byla jsem strašně zklamaná
Související články

Lékárna.cz: Lékový audit odhalí rizika v léčbě

Nejlevnější letenky do Japonska – na jaké nabídky se zaměřit?

Chcete levnější plyn? Pozor na nízké ceny nových dodavatelů

Virtuální kancelář: Trend, který mění podnikání
