Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Zrádci (reality hra) Bachelor Česko 2024

Recepty z cukety: Máte je raději smažené, syrové nebo nakládané?

Cuketové placičky.
Zdroj: Se souhlasem Toprecepty.cz
Předchozí Další
cukety

Cuketa je zdravá letní zelenina, která vzhledem připomíná okurku. A vzhled není to jediné, co mají společného. Jsou si podobné také v tom, že obsahují větší množství vody. Cuketa však má nesmírnou výhodu v tom, že v kuchyni jde využít jak syrová, tak vařená. Poradíme vám, do jakých receptů se nejlépe hodí.

Cuketové placičky

Omytou cuketu nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte odstát. Následně slijte vodu, kterou cuketa pustila.

Přidejte nahrubo nastrouhaný sýr, nakrájenou anglickou slaninu (případně šunku), mouku s práškem do pečiva, žloutky, nasekané bylinky a promíchejte.

Ušlehejte sníh z bílků, který opatrně vmíchejte do zpracovávané cukety. Osolte, opepřete a smažte na oleji dozlatova. Výsledek bude stát za to! 

Podrobný videorecept na přípravu cuketových placiček ➔

Nakládané cukety

Ještě větší lahůdkou jsou nakládané cukety. Zeleninu stačí omýt a nakrájet a nechat hodinu stát ve větším hrnci v osolené vodě spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí.

Po hodině vodu slijte a zeleninu i s cibulí nadávkujte do zavařovacích sklenic.

Nálev připravte z vinného octa, hořčičného semínka, cukru a celého pepře. Kdo má rád pikantní variace, může přidat chilli. Milovníci exotiky zas ať zkusí lžičku kurkumy.

Nálev provařte, poté odstavte, zalijte cukety, zavíčkujte, důsledně uzavřete a zavařte tak, jak to běžně děláte.

Jak na zeleninové zavařeniny ➔

Hvězda Zlatovlásky drsně zkritizovala Českou televizi. Nebýt starých pohádek, nemají co vysílat, tvrdí Štěpánek

Související články

Další články

Nejnovější kauzy