Rostlinný burger není pro české vegetariány. Jak opravdu chutná novinka od Burger King?
"Zatím to moc nefrčí, ale lidi o tom zatím moc neví. Nabízíme ho od dnešního dne," sdělil nám prodavač na náměstí I. P. Pavlova v Praze, když jsme si do restaurace Burger King přišli pro novinku.
Rostlinný burger by splňoval podmínky, aby byl pochutinou pro vegetariány, nebýt jedné drobnosti. Griluje se totiž na stejném grilu, jako se připravují jeho praví masoví kolegové. A to vegetariáni rádi nemají. Rostlinný burger je tedy určen hlavně pro ty strávníky, kteří maso běžně jedí, ale občas si chtějí dát něco lehčího. Rostlinnou náhražku masa dodává holandská firma Vegetarian Butcher.
Za klasického Rebela dáte na kase 89 korun. Stojí tedy stejně jako jeho hovězí předchůdce. Připravuje se na otevřeném ohni, což rostlinné směsi dává docela ucházející šmak.
Nezkoumejte ho, snězte ho
Rebela jsme si donesli do redakce a tady ho rozpitvali. Mužská část redakce uvedla, že maso je prostě maso a že jedno setkání s Rebelem stačilo. Ženská část pak byla příjemně překvapena chutí a ocenila, že placka je poměrně lehce stravitelná.
Čím déle jsme ale Rebela váleli po jazyku, tím méně nám chutnal. Dokud je fastfoodově obalený v majonéze a chytá chuť od okurek a cibule, dá se docela s chutí pozřít. Pokud se ale budeme soustředit jen na chuťovou kvalitu masa (tedy vlastně kvalitu rostlinné placky), žádné gurmánské orgie nečekejme.
Finální hodnocení
Masožravce Rebel Whopper čas od času určitě neurazí. Vegetariány pak asi zklame příprava na grilu, kde se válí i masoví kamarádi. A gurmán? Ten vám stejně řekne, že hovězí z Kóbe je prostě hovězí z Kóbe.
Dále čtěte:
Zarytá vegetariánka snědla burger, obrátilo jí to život naruby