Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Se Sophií Loren se život nemazlil: Život v chudobě, výsměch kvůli vzhledu a bolestná ztráta dvou dětí

Sophia Loren slaví 90. narozeniny.
Zdroj: koláž eXtra.cz/profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 13 fotografií
osud

Krásná Sophia Loren figurovala ve fantaziích mnoha mužů po celém světě. Italská herečka s uhrančivým pohledem, která slaví již 90. narozeniny, však neměla vždy na růžích ustláno. Lidé se jí ze začátku smáli kvůli vzhledu, dvakrát přišla o vytoužené miminko. "Ztráta dvou miminek ve mně vyvolala velký pocit selhání jako ženy," citoval herečku web Daily Mail.

Italská herečka Sophia Loren patřila do skupiny sexysymbolů kinematografie. Kromě ní muži po celém světě toužili po Brigitte Bardot a Claudii Cardinale. Hvězda snímku Horalka slaví již 90. narozeniny, ze svého šarmu však neztratila ani kousek.

Někdo by možná čekal, že díky své kráse prožila život jako v pohádce. Pravda je však jiná. Sophia Loren, vlastním jménem Sofia Villani Scicolone, se narodila do poměrně chudých poměrů, navíc vyrůstala během druhé světové války. "Hlad byl hlavním tématem mého dětství," uvádí herečka ve své knize Včera, dnes a zítra. "Matka chodila prosit o jídlo. Občas přinesla bramboru nebo hrst rýže." Není divu, že byla Sophia velmi hubená, kvůli čemuž si vysloužila nepěknou přezdívku párátko. Od trápení utíkala do biografu, kde snila o velké kariéře herečky.

Nechtěla ale zůstat jen u snu, a tak šla tvrdě za svým cílem. Začala dělat stážistku ve filmových ateliérech, studovala role a přivydělávala si i jako modelka. Zúčastnila se i mnoha soutěží krásy, ve kterých sice vynikala, ovšem nikdy neskončila první. Mohl za to její obličej, který zdobí výrazný nos i rty. Nedostatky však proměnila v budoucnu ve své přednosti, díky kterým si ji všichni zapamatovali. Poté, co se zúčastnila soutěže Miss Řím, kde skončila druhá, si jí všiml producent Carlo Ponti. Z jejich spolupráce se ale vyklubalo něco víc a dvojice se do sebe zamilovala. Sophii díky spojení s Carlem začala její vysněná filmová kariéra.

Sophia Loren měla románek

I když vypadal jejich vztah idylicky, Loren měla mít během jejich vztahu románek s charismatickým hercem Carym Grantem. "Byla jsem stále více zmatená, rozpolcená mezi dvěma muži a dvěma světy… Věděla jsem, že moje místo je vedle Carla – byl mým bezpečným přístavem. Také jsem věděla, že je těžké odolat přitažlivosti muže jako Cary, který říkal, že je ochoten se kvůli mně vzdát všeho," uvádí Vanity Fair.

Nakonec zůstala s Pontim až do jeho smrti, která přišla v roce 2007. Těžkosti pár zažil v momentech, kdy se snažil o děti, Loren totiž dvakrát potratila. "Ztráta dvou miminek ve mně vyvolala velký pocit selhání jako ženy," cituje Loren web Daily Mail. První potrat přišel během natáčení v Miláně. Ve výtahu omdlela a museli ji odvézt do nemocnice. "Moje nejbolestivější vzpomínky na tu noc byly pohrdavé pohledy na tvářích sester, jeptišek. Zdálo se, že mě všechny obviňují."

Traumatický zážitek se opakoval o čtyři roky později. Nakonec se na manžele však usmálo štětí a narodili se jim dva synové, Carlo a Edoardo. Z prvního vyrostl dirigent, druhý se stal známým režisérem a scenáristou.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy