Šéfkuchařské Prostřeno: Jaroslav Sapík prozradil, co nejvíc chutnalo princezně Dianě
Jaroslav Sapík je považován za legendu české kuchyně. Jeho motto je: Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři. Právě proto je jedním z gastronomů, kteří se účastní Šéfkuchařského Prostřena
Prostřeno! se vrací s novými díly a už 31. srpna odstartuje speciálem, kde místo amatérů své síly poměří ti nejlepší šéfkuchaři. Kromě Sapíka se diváci mohou těšit i na Zdeňka Pohlreicha, Gianfranca Coizzu, Khanha Taa a Václava Friče
Sám Jaroslav Sapík řadu let spolupracuje s Pražským hradem, kde pomáhá zajišťovat stravování při významných událostech. Připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. Mezi nimi byli i princezna Diana a princ Charles
Jídlo pro Dianu a Charlese
U stolu se Jaroslav Sapík svěří, že během pobytu princezny Diany, od jejíž smrti 31. srpna uplynulo 23 let, a prince Charlese jim pravidelně dělal jídlo, které vzniklo omylem a jako řešení nečekané situace. To nakonec bylo jejich nejoblíbenějším pokrmem.
Jedno z jídel na soupeřově menu Jaroslavovi připomnělo dávné časy. „Když tady byla princezna Diana s Charlesem, tak co jim udělat na rychlovku. Topinku s míchaným vajíčkem, uzeným lososem a křenem. Musel jsem to dělat celý čtyři dny, co tady byli,“ zavzpomínal Sapík.