Slizké párky, plesnivý salám a zapáchající řízky: Tohle je seznam ZKAŽENÝCH potravin!
Portál Potraviny na pranýři opět upozornil na závadné, nebezpečné, nejakostní nebo falšované potraviny, na které by si lidé měli dávat pozor. "Bezpečné potraviny jsou takové, u kterých není překročen hygienický limit cizorodých látek, nejsou v nich použita nedovolená množství éček a jsou u nich dodrženy požadavky stanovené odpovídajícími právními předpisy," vysvětluje portál Potraviny na pranýři.
"Bezpečnost potravin může být také ohrožena přítomností předmětů jako je písek, skořápky, střípky skla apod.," dodává. V poslední době se na seznamu nebezpečných potravin objevily párky z prodejny Van Tiep Nguyen z Teplic, které byly na povrchu oslizlé.
Výrobek zapáchal po kažení a měl šedozelenou barvu. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Jako další se objevil na seznamu salám Vysočina z obchodu VAN NGUYEN LE z Dobrušky.
Na povrchu výrobku pod obalem byla u všech hodnocených balení zjištěna plíseň viditelná pouhým okem. V Praze 5 v obchodním řetězci Billa byla zase nalezena závadná kuřecí stehna, jejichž nevyhovující parametr byla hlavně vůně. Výrobek zapáchal po zkaženém mase. V Bille pak byla nalezena i další závadná potravina, a to kuřecí prsní řízek, který byl oslizlý, nazelenalé barvy a zapáchal po kažení.
V Brně v potravinách Brněnka se pro změnu našlo závadné víno. V bílém víně značky Muscat migdal byla v chuti patrná oxidáza. Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.