Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9 Love Island 2024

Šokující sebevražda Karla Heřmánka: Zabil se půjčenou zbraní, instruktor se sesypal

Šokující sebevražda Karla Heřmánka: Zabil se půjčenou zbraní, instruktor se sesypal
Zdroj: Herminapress/Tomáš Martínek/koláž eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 40 fotografií
SMRT

Tragická událost, kdy herec Karel Heřmánek (†76) obrátil zbraň proti sobě, otřásla vedením i spolupracovníky střelnice Placy u Višňové na Příbramsku, kde k sebevraždě došlo. Instruktor zážitkové střelby, který byl herci v sobotu neustále po boku, si evidentně na poslední chvíli všiml toho, co pak Heřmánek skutečně spáchal. Redakci eXtra.cz to naznačila jednatelka střelnice s tím, že se skutku snažil bez úspěchu zabránit.

Karel Heřmánek: Sebevražda zastřelením

Herec Karel Heřmánek se sprovodil ze světa v sobotu odpoledne. Přiložil si zbraň ke spánku a vystřelil.

Střelecký instruktor se mu v hrozivém činu snažil zabránit, sám přitom riskoval svůj život, protože herec zbraní mířil na svůj spánek, takže mohl trefit někoho ve svém okolí, popsal reportérovi TV Nova okolnosti tragické události svědek.

„Naše posádky zasahovaly na střelnici nedaleko Příbrami u vážně poraněného muže. I přes probíhající resuscitaci a veškerou péči záchranářů svému zranění na místě podlehl,“ sdělil eXtra.cz mluvčí středočeské záchranky Marek Hylebrant.

Šlo o střelné zranění hlavy neslučitelné se životem.

Podle jednatelky střelnice Placy na Příbramsku Bohdany Lukešové, kde k nešťastné události došlo, nemohli svědci ani náznakem poznat, co herec plánoval.

„Ten den vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by chtěl spáchat sebevraždu. Usmíval se, bavil se, ptal se. Všechno působilo v pořádku. Kdybychom u něj zaznamenali jakoukoli známku nervozity, stresu nebo něčeho podobně neobvyklého, tak bychom se mu ve střelbě snažili zamezit,“ sdělila eXtra.cz.

„Instruktor se mu v sebevraždě snažil zabránit, ale nepovedlo se mu to,“ naznačila, že až v poslední chvíli bylo jasné, co chce herec a zakladatel Divadla Bez zábradlí spáchat. O zlomek okamžiku se ale dokonání sebevraždy bohužel nepodařilo překazit.


Jak se dostal k půjčené zbrani

„Pan Heřmánek si byl na naší střelnici zastřílet pod vedením instruktora zážitkové agentury. Zbraň v takovém případě má v držení instruktor, dotyčný ji dostane do ruky na pár minut na palebné čáře a s instruktorem vedle sebe. Nemůže se stát, že přijde na střelnici, půjčí si tam zbraň a pak se s ní pohybuje po areálu. Ne,“ pokračovala důrazně Lukešová, aby vyvrátila případné pochybnosti o dění na místě.

„Je to palebná čára, u ní jsou zbraně vyrovnané na stole. Instruktoři se tomu člověku plně věnují. V podstatě se nemůže stát, že by člověk dostal zbraň do ruky bez dozoru. Instruktor, který mu zbraň půjčuje, je pořád u něj, vedle něj,“ naznačuje, že se snaží co nejvíc zajistit bezpečnost provozu.

Dotyčnému, který měl herce na starosti, se v sobotu změnil život, v podstatě se sesypal. „V neděli ani z pochopitelných důvodů nedorazil do práce,“ pokračuje jednatelka střelnice.

Doporučené video: Archivní rozhovor s Hanou Heřmánkovou:


Ta dále naznačila, že pracovníci jsou školeni na podobné mimořádné situace a snaží se předvídat, že by se mohlo stát něco nečekaného.

„Všichni instruktoři, kteří jsou u zážitkového střílení, se na riziko vzniku takové situace připravují. Vědí, že k tomu může dojít. Proto se chovají profesionálně,“ dodala pro eXtra.cz správkyně střelnice Bohdana Lukešová.

To byl zase týden: Petr Pavel promluvil o plastice Jaromíra Soukupa. Vyměnila sexy mozek za toxic mozek, řekl o Feuereislové

Související články

Další články

Nejnovější kauzy