Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Šokující vražda těhotné Laci Peterson a jejího nenarozeného syna: Manžel vedl dvojí život

Scott Peterson se svou tehdy manželkou Laci.
Zdroj: profimedia
Předchozí Další
Vražda

Laci Peterson, tehdy v osmém měsíci těhotenství, beze stopy zmizela na Štědrý den v roce 2002, což odstartovalo jeden z nejsledovanějších případů v USA. Během rozsáhlého vyšetřování se pozornost začala pomalu soustřeďovat na jejího manžela Scotta Petersona, který se stal hlavním podezřelým v tomto tragickém příběhu plném nečekaných zvratů a zvrácených odhalení. Scott však dodnes tvrdí, že je nevinný. Tragický případ zmapoval třídílný dokument, který je nyní na Netflixu.

Netflix divákům nabídl třídílnou sérii s názvem Americká vražda: Laci Peterson. Mladá Američanka v osmém měsíci těhotenství zmizela beze stopy na Štědrý den roku 2002 v kalifornském Modestu. Laciino náhlé zmizení šokovalo celé Spojené státy a okamžitě odstartovalo rozsáhlé pátrání, které se během několika týdnů změnilo v jeden z nejvíce sledovaných kriminálních případů v americké historii.

Média celé měsíce přinášela detaily vyšetřování, zatímco rodina a přátelé zoufale čekali na jakoukoli zprávu o Laci. Případ nabral znepokojivý obrat, když se pozornost vyšetřovatelů začala soustřeďovat na jejího manžela Scotta Petersona.

Scott Peterson nechtěl dítě

I když se Scott na první pohled zdál jako milující a starostlivý manžel, postupně začala vycházet najevo tajemství, která změnila celý směr vyšetřování. Jejich manželství působilo velmi idylicky, ale ve skutečnosti takové vůbec nebylo. Z výpovědí blízkých přátel a rodiny se zjistilo, že Scott nechtěl mít děti. Dokonce měl poměr s jinou ženou a jeho alibi na den zmizení Laci začalo být zpochybňováno. Scott původně tvrdil, že když jeho žena zmizela, byl zrovna rybařit v zátoce San Francisco. Policie obrátila jejich dům vzhůru nohama, ale vyšetřovatelé nenašli nic, co by jim pomohlo.

Zkušení kriminalisté však neztráceli naději a byli si postupně už jistí tím, že za zmizením stojí právě Peterson. Zaměřili se i na zátoku, kde měl osudného dne rybařit. Tragický obrat přišel v dubnu 2003, když byly u břehu zálivu San Francisco nalezeny ostatky Laci Peterson a jejího nenarozeného syna, kterého plánovala pojmenovat Conner. Následně byl Scott Peterson zatčen a obviněn z vraždy své manželky i jejich nenarozeného dítěte. Policisté po následném prohledání rybářova skladu našli další důležité důkazy.


Jsem nevinný, tvrdí dodnes

Scott Peterson byl v roce 2004 uznán vinným z dvojnásobné vraždy a odsouzen k trestu smrti. Případ Laci Peterson se stal symbolem domácích tragédií a veřejnost byla fascinována nejen brutalitou činu, ale i dvojím životem Scotta, který si hrál na vzorného manžela, zatímco plánoval vraždu své rodiny.

Případ zůstává jedním z nejznámějších kriminálních příběhů v amerických dějinách. Krutý vrah, který nezabil jen svou ženu, ale také své nenarozené dítě, dodnes tvrdí, že je nevinný. Brutální vraždu údajně nespáchal a sám prý neví, jak se tato tragédie mohla stát.

Glosa: Love Island jako semeniště influencerů. Místo lásky se sbírají lajky a sledující

Související články

Další články

Nejnovější kauzy