Trendy
Výměna manželek 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta StarDance 2024

Sopranistka Lenka Graf je strachy bez sebe: Hurikán na Floridě ji odřízl od domova. Děsí ji i nebezpeční aligátoři

Česká sopranistka Lenka Graf
Zdroj: Herminapress
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
Strach o život

Česká sopranistka Lenka Graf (49) v posledních dnech prožívá velmi náročné chvíle. Floridu, kde má svůj druhý domov, aktuálně bičuje extrémně ničivý hurikán Milton, a to jen několik dnů po řádění hurikánu Helene. "Trochu se z toho oklepete a je tu další monstrum, je to šílené," povzdechla si pro eXtra.cz blondýnka, která promluvila o ničivých škodách a také o aligátorech v ulicích. 

Crossover zpěvačka Lenka Graf zažívá velmi krušné chvíle. Česká sopranistka odletěla za dětmi na Floridu, která čelí jedné apokalypse za druhou. Před necelými dvěma týdny v jinak slunné oblasti udeřil ničivý hurikán Helene, který způsobil obrovské škody a vyžádal si i několik obětí, a nyní tam řádí další extrémní hurikán Milton.

"Měli jsme tu výpadky proudu, vodu v domě, informace se k nám dostávaly pomalu a moc jsme nevěděli, co se třeba s naším domem vůbec děje. Žijeme na ostrově, a tak jsme se nemohli nějakou dobu vrátit, ten náš byl navíc otevřený jako jeden z posledních. Bylo to vyčerpávající," popsala Lenka situaci po hurikánu Helene.

Ničivý hurikán Milton

Nyní musí čelit dalšímu hurikánu Milton, který s sebou přinesl i rekordní přívaly srážek. "Trochu se z toho oklepete a je tu další monstrum, je to šílené. Nikdo to nečekal, přišlo to brzy po sobě. Jedna apokalypsa za druhou – odjížděla jsem z nádherného ostrova a vrátila se jako do válečné zóny. Teď si absolutně nedovedu představit, co nás čeká," povzdechla si s tím, že s rodinou bydlí na ostrově v zóně A, která je nejohroženější, a tak se musí evakuovat při jakémkoli vyhlášení nebezpečí.


Během nedělního proslovu guvernéra byly podle jejích slov vybookované všechny hotely v okolí během 20 minut. Lence se ale naštěstí podařilo rychle si zajistit ubytování v Miami, které v modelech vychází jako bezpečné. "Kdo se rozhodl tam (na ostrově) snad zůstat, opravdu riskuje život. Na místě jsou záchranné složky armády, hasiči, policie a vedou lidi k evakuaci, je to hodně dobře organizované. V některých zónách byla evakuace povinná. Tentokrát není bezpečná ani pevnina, což není obvyklé," popsala půvabná blondýnka s tím, že hurikány na Floridě sice nejsou ojedinělé, ale běžně nemají takovou sílu jako teď.

Video: Rozhovor se sopranistkou Lenkou Graf pro eXtra.cz.

Aligátoři v ulicích

Na ostrovech je prý situace děsivá i proto, že se ještě nestačily odklidit všechny škody a následky po hurikánu Helene, po němž zůstal zničený jeden z mostů, který tak ztěžuje jejich návrat domů. "Tím pádem nebudeme mít ani žádné informace, co se tam děje a jestli nám neplavou po ulicích krokodýli nebo aligátoři? Tak ono to vypadá vtipně, ale stát se to může. Po Helene byla všude varování, ať lidé vůbec nechodí do té špinavé vody – hlavně kvůli bakteriím a tak, ale i právě proto, že tam může leccos plavat. Několikrát se to v minulosti opravdu stalo, záplavová vlna se například dostala až do centra Sarasoty. Zvedla se hladina i v zálivech a ještěři se pak mohli dostat i tam, kde normálně nežijí," šokovala svými slovy Lenka, která se ale prý krokodýlů ani aligátorů nebojí. "Mám strach momentálně z daleko horších věcí," dodala na závěr Lenka Graf.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy