Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Špatné zprávy o Zemanovi: Je zmatený, Orbána oslovoval Andreji a mluvil na něj rusky!?

Miloš Zeman odvolil v Lánech.
Zdroj: Twitter Jiřího Ovčáčka
nemoc

Miloš Zeman (77) leží už týden v nemocnici a Hrad odmítá sdělit, co se s ním děje. Zdroj z prezidentova okolí přináší poněkud znepokojivé svědectví o jeho stavu. S informací přišly Seznam Zprávy. 

Miloš Zeman je hospitalizován s blíže oficiálně neurčeným chronickým onemocněním v Ústřední vojenské nemocnici na oddělení intenzivní péče KARIM. Vedoucí prezidentovy kanceláře ani nikdo jiný ze Zemanova okolí dosud přes opakované výzvy z mnoha stran o Zemanově stavu a jeho schopnosti vykonávat úřad nic nesdělil. Vratislav Mynář pouze uvedl: "Po dohodě s rodinou pana prezidenta se chystám na počátku příštího týdne veřejně vystoupit a vyvrátit lži, které se šíří.“

Diagnóza Miloše Zemana

Podle zpráv, které jako první přinesly o diagnóze prezidenta irozhlas.cz a DeníkN, způsobuje problémy Miloše Zemana cirhóza jater a s ní spojené potíže, jako je jaterní encefalopatie.

Při jaterní encefalopatii bývá přitom pacient mírně zmatený a objevují se u něj změny chování či poruchy myšlení. Stav pacienta se s hlubšími fázemi zhoršuje. Ve třetí fázi tohoto stavu, v němž se Miloš Zeman podle řady zdrojů nachází, potom pacient trpí poruchou vědomí a bývá dezorientovaný.

Je velmi unavený, jakákoli činnost ho zmáhá. Většinu dne proto spí,” řekl Seznam Zprávám o momentálním fyzickém rozpoložení vážně nemocného prezidenta zdroj z jeho blízkého okolí.Světlé chvilky střídají chvíle zmatenosti. Kdy se mu pletou třeba lidé."

A Seznamu zdroj na to konto popsal návštěvu maďarského premiéra u prezidenta v Lánech: "Když kupříkladu u něj byl Viktor Orbán, oslovoval ho Andreji a začal na něj mluvit rusky."

Vondráčkova návštěva

Prezidenta naposledy navštívil ve čtvrtek Radek Vondráček, který následně tvrdil, že ho tam doprovodila policie. To policie popřela a nemocnice hradní posádku s Mynářem v čele zpucovala, že se tam vplížili bez povolení ošetřujícího lékaře. Panují rovněž pochybnosti o pravosti podpisu na lejstru o svolání jednání nové Sněmovny, se kterým se Vondráček vytasil...

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy