Štěchovický poklad? Jsem kousek od cíle, říká Josef Mužík v exkluzivním rozhovoru pro eXtra.cz
„Hledání štěchovického pokladu mě již stálo přes 13 milionů korun, veškerý majetek a lidské ideály. Teď jsem u konce, protože víme, kde část pokladu je,“ říká nám rychle Josef, který za chvíli zmizí zpět do lesa se svým týmem
„Není to jen o bednách zlata a touze po bohatství, ale i stovkách hodin v diskuzi s pamětníky, čtení v archivech, brodění se po kolena v bahně i o zklamání nad úspěchem či neúspěchem. Nebýt mého sponzora, nebyl bych tam, kde jsem teď, a neměl dílčí úspěch na objevení této záhady,“ popisuje Mužík těžký život profesionálního hledače pokladů. Přitom ví, že hledáním to zdaleka nekončí.
„Ještě je k pokladu daleká cesta. Právní bitvy a jednání se státem. To vše teď řešíme, ale mám radost, že já, Josef Mužík, jsem vydržel a jsem malý kousek od cíle,“ říká s tím, že děkuje své rodině, týmu, agentuře a hlavně všem svým nadšencům, kteří ho nezištně podporují a dodávají mu sil
Zároveň podporuje další hledače po celém světě. Nejvíce nyní fandí kopáčům v polském Walbrzychu, kteří hledají vagon plný zlata. Ten měli ukrýt nacisté. „Nevaří z vody, jsou to odborníci na svém místě a nevsadili na špatnou kartu. Jejich znalosti je předurčily k úspěchu.“ Na druhou stranu chápe, že k nalezení budou potřeba milionové částky od sponzora a nebude to tak jednoduché.
„Nekopou naprázdno. Sám bych jim doporučil vysokou míru opatrnosti a trpělivosti, protože nacisté při zabezpečování těchto děl velmi dbali na to, aby je nikdo nenašel, a to díky vyspělým, na tu dobu neuvěřitelným technologiím,“ uzavírá Josef Mužík tajemně.
Josefovo počínání můžete sledovat online na jeho FB profilu, kam vkládá aktuální informace.
Václav Šanda ze Survivoru po zradě Michaela: Nechci ho v životě vidět, říká tvrdě
Související články

Udělejte první krok k životu bez tabáku

Žabka spustila v centru Prahy samoobslužné prodejny dostupné 24/7

Známe vítěze 1. kola programu Správný start, Tesco je podpoří částkou přes 3 miliony korun

Češi objevují kouzlo prémiových destilátů – když méně je více
