ŠTĚDROVEČERNÍ MENU PODLE ZVĚROKRUHU: Kapr není pro každé znamení!
BERAN (21. 3. - 20. 4.)
Berani netráví čas pečením cukroví, je to pro ně zbytečná činnost, a sváteční tabule nebývá zrovna dokonalá. Vystačí si s klasickým řízkem a bramborovým salátem třeba ze supermarketu. To vše se však mění s narozením dětí – rybí polévka, kapr, salát a perfektně připravený vánoční stůl.
BÝK (21. 4. - 21. 5.)
Býk, to je pravý gurmán. Nic pro něj není posvátnější než pohoda a plné žaludky rodiny. Jeho sváteční tabule nemá chybu. Potrpí si na správné stolování i adventní věnec na stole. Jeho vkusu vyhovuje vánoční houbová polévka a tradiční řízek s bramborovým salátem.
BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)
Blíženec Vánoce nějak zvlášť neprožívá, ale co se týče vánočního menu, to dokáže připravit ve velkém stylu. Nechybí předkrm, rybí polévka, kapr na zelenině s vínem a bramborový salát. Nesmí chybět ani šumivé víno.
RAK (22. 6. - 22. 7.)
Raci milují Vánoce, ale s plotnou se příliš nekamarádí, a tak nechají přípravu na někom jiném. Štědrovečerní menu si vychutnají tradičně, hrachová polévka, obalovaný kapr smažený na másle s bramborovým salátem a sklenicí vína.
LEV (23. 7. – 22. 8.)
Lev by se na to raději vykašlal a zašel na nějakou specialitu do luxusní restaurace. Nesnáší bramborový salát a kapra snese pouze na víně. Vše musí skvěle chutnat a být doplněno lahodným destilátem.
PANNA (23. 8. – 22. 9.)
Panna je stresař, který pořád přemýšlí, zda má vše připraveno. Své rodině na Vánoce připraví tradiční menu, jen nahradí majonézu v bramborovém salátu bílým jogurtem, protože ze všeho nejvíce myslí na zdraví svých blízkých.
VÁHY (23. 9. – 23. 10.)
Jejich menu je skutečným zážitkem. Salát z uzených kachních prsíček, polévka s játrovými knedlíčky a pstruh ve slanině s vařeným bramborem. Menu Váh musí mít myšlenku.
ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)
Štíry příprava štědrovečerní tabule otravuje. Cukroví nepečou. Nepohrdnou klasickou českou vánoční večeří, ale raději by si dali delikatesu, kterou ještě neochutnali, možná tuňáka s červenými fazolemi.
STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)
Střelec je bavič, a tak se nejradši stará o zábavu své návštěvy. Střelec sice nepeče, ale pokud se dá do vaření, budete zírat. Možná bude na stole vánoční paštika a krůta s nádivkou.
KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)
Kozoroh a experimentování? Na to zapomeňte! Jeho vánoční menu je tradiční. Nesmí chybět svíce, klidná večeře v podobě řízků z kapra a poctivého bramborového salátu, zvyky, koledy a rozbalování dárků.
VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)
Vodnářova vánoční tabule nebude nic moc, ale dárky nakupuje rád. Nepeče ani cukroví a když musí, vytvoří jen základní kousky. Raději si zajde na procházku nebo na půlnoční do kostela.
RYBY (21. 2. – 20. 3.)
Vánoční menu Ryby není doplněno o světové speciality, ale pokud vědí o tom, že mají hosté v lásce něco exotičtějšího, neváhají to připravit. Klidně si troufnou na krevety, humra i lososa s pomerančovou omáčkou.