Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Radikální postoj Žilkové k výchově dětí. Rodiče by s nimi neměli dělat domácí úkoly, říká rázně a volá po samostatnosti

+ Dalších 10 fotografií

Veronika Žilková se dme pýchou. Oblíbená herečka je jak pyšnou maminkou, tak babičkou. Na jaře úspěšně odmaturovala její dcera Kordula a vnučka Mia měla v září svůj velký den a poprvé zavítala do školy. V rozhovoru pro eXtra.cz však Veronika odkryla svůj svérázný přístup k výuce. 

Do školních záležitostí dětem nikdy nemluvila

Veronika Žilková má jako několikanásobná maminka a babička s úkoly či zkouškami bohaté zkušenosti. Ve výchově svých dětí však měla vždy svérázný přístup. Jak přiznala v rozhovoru pro eXtra.cz, do školních záležitostí jim nikdy nemluvila.


Vnučka Mia, kterou má její dcera Agáta Hanychová s Jakubem Prachařem, nastoupila v září do první třídy. "Ona chodí do školy, kam chodily všechny moje děti. Šla jsem ji i teď vyzvedávat z družiny a zjistila jsem, že ji přemístili. Tak jsem ji tam asi deset minut hledala a byla z toho úplně v šoku," říká se smíchem.

Do školních povinností však svým vnoučatům zásadně nemluví, stejně tak jako tomu nedělala u svých dětí. K výuce má totiž jasný přístup. "Nikdy jsem to neřešila. Já si myslím, že rodiče by se vůbec dětem neměli dívat do školních věcí a do školní tašky. Ony se musí naučit té zodpovědnosti samy a ne že to vydřou doma s rodiči," vysvětluje.

Veronika Žilková je na své děti pyšná

Na své děti je nesmírně pyšná a právě tento přístup se jí v minulosti velmi osvědčil. "Jsem zásadně proti tomu, aby rodiče psali doma s dětmi úkoly. Já jsem je nikdy nepsala a myslím si, že mám poměrně samostatné děti. Všichni mají maturitu a někteří i vysokou školu. Tenhle model funguje. Oni potom mají pocit, že do té školy chodí rodiče," dodává.


V posledních měsících slavila úspěchy zejména její dcera Kordula, které se podařilo úspěšně odmaturovat. Nyní zase zazářila na koňských závodech. "S Kordulou jsme byly na závodech v Chuchli. Náš kůň se rok léčil ze zranění. Viděla jsem tam tu svoji Kordulu, která odmaturovala a teď se i výborně umístila na těch závodech. Říkala jsem si, že to je tak krásný pocit. Přesně před rokem jsme přitom koně odváželi na kliniku a vypadalo to, že bude muset být uspán," září Žilková.

Radost dělá herečce i vnuk Kryšpín, s nímž si v létě užila několikadenní rybaření. "Byla jsem se svým vnukem Kryšpínem na rybách. Pro něho to dovolená možná byla, ale zůstala jsem u jezera bez vody, bez záchodu, bez koupelny, bez kuchyně. Byla jsem v takových polních podmínkách," říká Veronika, která doufá, že dovolenou si stihne vynahradit v zimních měsících.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy