Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Takhle se Karel Heřmánek nechoval, zůstávají v šoku přátelé. Dojemná slova o ohleduplnosti a nesobeckém chování

Karel Heřmánek a jeho herecký um budou divákům chybět.
Zdroj: herminapress
Předchozí Další
+ Dalších 39 fotografií
ZDĚŠENÍ

Karel Heřmánek (†76) v sobotu přijel na střelnici na Příbramsku na zážitkovou střelbu, obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Podle některých jde o mimořádně bezohledný čin zejména vzhledem k přihlížejícím lidem i k rodině. Přátelé zesnulého herce, které redakce eXtra.cz oslovila, ale tvrdí, že vůbec neměl v povaze lidem jakkoli ubližovat. „Celé to působí hrozně divně,“ dumají.

Karel Heřmánek: Ohrozil i ostatní kolem sebe?

Některá svědectví tvrdí, že sebevraždě herce Karla Heřmánka předcházel jakýsi boj s instruktorem střelby, který měl na umělce dohlížet a snažil se mu ve skutku zabránit. Uvedl to například web TN.cz.

Ten tak jako tak nyní bude prošetřován, neboť za střelce byl podle zákona zodpovědný. A už jen to, že ho Heřmánek svým zoufalým činem uvrhl do problémů, se řadě lidí nelíbí.

Blesk pak přinesl svědectví, podle kterého hrozilo, že herec postřelí i někoho jiného.


Přátelé: Takový Kája nebyl

Oslovili jsme proto několik hercových přátel. S ohledem na rodinu i pietu nechtěli být jmenováni, ale shodují se v jednom. „Takový Kája nebyl,“ říkají prakticky svorně.

„Že by riskoval průšvih někoho, vědomě někoho ohrozil, to se prostě zcela vylučuje s jeho povahou. Byl to dobrosrdečný chlap, měl rád lidi a neměl v povaze někomu páchat křivdu,“ říká jedna z kamarádek. Prý by musel být na vrcholu zoufalství, aby myslel jen na sebe a neohlížel se na ostatní.

Heřmánek by nic takového za normálních okolností neudělal. To nebyl on. Lidem pomáhal, neškodil. Je to celé divné,“ přidává se další přítel.

Třetí oslovený také souhlasí. „Jak jsem Káju znal, muselo jít podle mě o nějaké bleskové vnuknutí, ne o promyšlený čin. Prostě si myslím, že mu na místě přeskočilo. Protože kdyby to plánoval dopředu, tak při tom, jaký byl, nesobecký a hodný vůči ostatním, nevěřím, že by to neudělal jinak. Tady přece jen dostal někoho do problémů a hrozilo i zranění dalších. Takhle se nechoval,“ dušuje se třetí.


Policie vyšetřuje

Buď jak buď, policie případ šetří. Aby mohla šetření zahájit, musela předběžné případ kvalifikovat jako pomoc při sebevraždě, což ale neznamená, že má skutečně nějaké podezření. Jde o standardní proces.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy