prostřeno
Vietnamský šéfkuchař Khanh Ta se narodil v Krkonoších Světlo světa spatřil konkrétně v Jilemnici
Jeho specialitou je vietnamská kuchyně, se kterou se seznámil více během stáže v Culinary Arts School v Saigonu a díky práci v rodinných hanojských bistrech. Jeho parketou je však i moderní evropská kuchyně, v České republice strávil většinu života.
Má za sebou například praxi v restauraci Story Michala Černého či Entrée pod vedením Přemka Forejta
V roce 2014 otevřel spolu se svým bratrem Giangem v pražských Stodůlkách restauraci Gao Den. Jejich cílem bylo převést pravou vietnamskou kuchyni do kultivovaného a moderního prostředí. Po úspěchu otevřeli později ještě restauraci Taro Ve své restauraci nechávají hosty nakouknout kuchařům pod ruce. Bar totiž obklopuje otevřenou kuchyni. Khanh Ta a Giang Ta, z nichž první se věnuje výhradně vaření a druhý zase provozu, svoji restauraci představují jako fine dining podnik neboli nejvyšší formu zážitkové gastronomie, která snoubí skvělé jídlo spolu s luxusní atmosférou.
Šéfkuchařské Prostřeno!
Na přelomu srpna a září 2020 byl jedním z pěti soutěžících Šéfkuchařského Prostřeno! na TV Prima Své soupeře pozval do restaurace Taro, kterou provozuje společně se svým bratrem.
Podávat se rozhodl následující menu: Nem, Banh, Ba chi a Nep cam. Khanhovo menu není jednoduché na přípravu, skládá se z desítek malých krůčků, které vedou k neuvěřitelnému výsledku na talíři.