Láďa Hruška se narodil 13. února 1978 v Městci Králové. Ač by se na první pohled mohlo zdát, že kariéru moderátora a hvězdného kuchaře měl Láďa předurčenou, nebylo tomu tak. Ještě než přijal pozici reportéra v Nymburském deníku, živil se dva roky jako učitel biologie a chemie.
Kariéra
Po prvních zkušenostech s žurnalistikou se Láďa rozhodl vyzkoušet štěstí v rozhlase. Od roku 2003 tak působil jako redaktor zpravodajství v Českém rozhlase a Frekvenci 1. Stále více ho ale lákaly kamery a v roce 2007 se poprvé objevil na TV Prima.
Obdiv české populace mu zaručilo až angažmá na TV Nova, na kterou přestoupil v roce 2012. Z pozice terénního reportéra se mu brzy podařilo vyšvihnout se do role „potravinového inspektora“. Láďa nám den co den prostřednictvím televizních obrazovek odhaloval temná místa českých supermarketů. Od zkaženého jídla ke kuchařce z receptů sesbíraných na Mimimabazaru už zbýval jen krok. Kuchařka „levných a chutných“ jídel, která z tohoto experimentu TV Nova vznikla, byla bestsellerem roku. Do konce prosince 2015 se jí prodalo 300 tisíc výtisků.
Láďa Hruška se však s TV Nova rozhodl rozloučit a v roce 2015 přešel do bulvárního webu Extra.cz, kde své kulinářské umění propagoval skrze videoblog. Jednou týdně zde vařil za pomoci levných surovin.
Také šíří své kulinářské libůstky v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky na FTV Prima.