
PŘEDSTAVENÍ
Martin Svatek je český šéfkuchař a člen Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Je vyhlášeným specialistou na českou kuchyni, používá i stoleté recepty své babičky. Vychází z tradičních postupů, které obléká do moderních šatů.
Narodil se 14. září 1973, pochází z Mladé Vožice u Tábora.
V prvním zaměstnání v táborském Knížecím rybníku ho naučil vařit a myslet jako kuchař Pavel Daute.
Jedenáct let byl šéfkuchařem táborského hotelu Nautilus, následně přešel do nedalekého podniku Mace Restaurant (Hotelu Palcát) .
Roku 2018 vařil s francouzským hercem Pierrem Richardem (1934) na galavečeru jeho nadace, ale i v newyorkském sídle OSN.
Se Zdeňkem Pohlreichem (1957) tvoří porotu kulinářské reality show Česko na grilu TV Prima.
Pravidelně publikuje články o gastronomii, vydal i vlastní kuchařku s názvem Česká kuchyně – lehká a elegantní.
Z celé řady medailí získal například v roce 2008 dvě bronzové a dvě stříbrné na IKA Olympiadě v Erfurtu, na soutěži Kypr Gastronomia Mediterranean Culinary Challenge jednu stříbrnou + zlatou a klání celkově vyhrál.
ČR reprezentoval na Asijském světovém poháru v Singapuru.
Oženil se ve 24 letech.