Testovali jsme vítěznou bagetu za 139 korun od Giviho z MasterChefa: Jak se mu povedla?
Účastník kuchařské televizní show MasterChef na TV Nova Givi Kross zvítězil ve výzvě o nejlepší bagetu. Jeho výtvor s telecím, estragonem, marinovanou cibulkou a houbami portobello tak nyní můžete ochutnat v Bageteriích Boulevard. Redakce eXtra.cz zjistila, jak se mu vítězná bageta, která stojí 139 korun povedla.
"Perfektně udělaná práce.“ Těmito slovy ohodnotil bagetu soutěžícího Giviho (vlastním jménem Givinar Kříž) porotce v kuchařské show MasterChef Radek Kašpárek. Givi tehdy vyhrál výzvu o nejlepší bagetu a jeho nabušený pokrm s telecími plátky, francouzským sýrem Comté, houbami portobello, estragonovým dresinkem a nakládanou šalotkou se tak nyní prodává po celé republice v Bageteriích Boulevard.
Stejně jako v případě slavné Pavlíniny bagety, kerou eXtra.cz testovalo před rokem, jsme se i nyní vydali vítěznou bagetu ochutnat. Na první pohled z bagety vyčnívá spousta nakládané cibule. Na pohled zaujme též zelený estragonový dresing. Z hlediska vzhledu se nedá říci, že by produkt nějak výrazně lákal k ochutnání.
Chutě k sobě ladí
Chuťově však nejde o žádné zklamání. Suroviny k sobě ladí a není zde nic, co by při chuti vyloženě rušilo. Je pravdou, že estragonový dresing je velmi výrazný a je možné, že ne každému jeho chuť sedne, ale redakce eXtra tuto netradiční esenci uvítala. Maso by však mohlo být přeci jen místy měkčí a libové. Sýr Comté, který na propagační fotografii z bagety vyčnívá, pak nebyl v zakoupené bagetě téměř zaznamenán.
Podtrženo a sečteno: Koupí Giviho bagety určitě neuděláte chybu, počítejte však s trochu netradiční chutí. Bageterie Boulevard by si pak měla dát ve svých pobočkách záležet, aby kvalita surovin i provedení nezaostávaly za původním konceptem vítězné bagety, nad kterou si pochutnával Radek Kašpárek i další porotci.