Tohle teď letí: Pivo s příchutí, z níž se vám udělá nevolno. Uhodnete? Dobrou chuť!
Pivo s příchutí uzených varlat plejtváka myšoka. To pijí islandští frajeři
Na Islandu se chystají tradiční oslavy zimy. Tentokrát ovšem s obměnou a netradiční nabídkou pití.
Se speciální nabídkou přišel místní pivovar Stedji a vzbudil tím velké pozdvižení mezi ochránci zvířat.
Ti mají na pivovar spadeno už od loňska, kdy k výrobě svého pivního speciálu použil kosti a vnitřnosti plejtváků.
Před nasolením, vyuzením a následným vařením jsou prý varlata plejtváků, kteří patří k ohroženým druhům, zpracována „podle staré islandské tradice“. Zástupci pivovaru tvrdí, že chtějí „vytvořit atmosféru autentického zimního svátku obětí“, a proto pro ochucení svého piva použili uzená plejtváčí varlata, píše BBC.
Island v roce 2013 po dvouleté přestávce obnovil komerční lov plejtváků. Většinu masa vyváží do Japonska.
Tak co, dali byste si