V Superšéfovi potečou slzy: Zdeněk Pohlreich odhalí tajemství podniku a umlčí majitele
Převlečen za čupr důchodkyni paní Naďu se Zdeněk Pohlreich vydává do restaurace U Filipa. Podnik, který vlastní starý známý Filip Albert (prošel i restauracemi, které se Zdeněk Pohlreich snažil resuscitovat v pořadu Ano, šéfe!), na první pohled vypadá docela nadějně, ovšem skryté kamery i fingovaná rodinka zjistí věci, které asi nikdy neměly vyplout na povrch. Na restauraci U Filipa by nebylo zdánlivě nic zvláštního.
Kde je problém?
V podniku jsou přesvědčeni o tom, že vaří dobře. Kuchař a majitel restaurace Filip a jeho kamarád Martin mají vášeň pro vaření a snaží se dělat takzvaně moderní poctivou gastronomii. Vše by bylo ideální, kdyby zařízení nemusela dotovat Filipova drahá polovička, kadeřnice Aneta. A dokonalé by bylo, kdyby do podniku chodili lidé. Jaké zvraty čekají restauraci po tajné návštěvě Zdeňka Pohlreicha? Vydrží tým 24 hodin, aniž by to vzdal? Slzy totiž potečou ve Svitavách proudem!
Změna myšlení
Zdeněk Pohlreich vysvětluje: „Ve Svitavách v restauraci U Filipa bylo největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického na komerční.“ A dodává: „Hlavní chyba je, že sestavení jídelníčku a popis jídel je takovým tím módním jazykem, že málokdo ví, co na talíř dostane. Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyba. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se i venku začalo měnit světlo.“
Když se do debaty během procesu proměny chtěl vložit majitel, Zdeněk Pohlreich ho rázně utnul: „Ty nemůžeš vůbec nic, ty teď budeš jen poslouchat.“ I o tom pořad Superšéf je.