Trendy
válka na Ukrajině EURO 2024 Clash of the Stars 8 Festival ve Varech 2024

Viggo Mortensen je ve Varech: Mizerně naložený Aragorn se odmítal fotit a rozdávat podpisy

+ Dalších 33 fotografií

Hlavní hvězdy letošního ročníku filmového festivalu v Karlových Varech jsou již v Česku. Po Geoffreym Rushovi (72) dorazil do lázeňského města také Viggo Mortensen (65). Na rozdíl od Rushe se ale Mortensen tvářil poněkud otráveněji a působil unaveněji. Odmítal se také fotit s nedočkavými fanoušky před Grandhotelem Pupp, což neuniklo redakci eXtra.cz, která je přímo na místě. 

Slavnostní zahájení 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV) proběhne sice až zítra, už dnes se ale do Varů sjíždí největší zahraniční hvězdy. Jako první ke Grandhotelu Pupp dorazila producentka Duny Francine Maisler, kterou s krásným pugétem květin přivítal filmový producent a výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Následně dorazil k Grandhotelu Pupp legendární australský herec Geoffrey Rush, jenž se po svém příjezdu okamžitě dal do řeči s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou. Herec známý z filmů Piráti z Karibiku, Bídníci či Záře přijel ve skvělé náladě a nadšeně se dal do řeči i s přítomnými fanoušky. Do Varů zamířil již podruhé, přičemž poprvé v roce 2022.

Lehce mrzutý Viggo ve Varech

V podstatně horší náladě dorazila ústřední hvězda letošního ročníku Viggo Mortensen. Slavný herec, jehož proslavila především postava hrdinného Aragorna ve filmové trilogii Pán prstenů, po výstupu z auta rozdal jen jeden podpis a odmítal se i fotit navzdory tomu, že na něj u hotelu čekal zástup nedočkavých fanoušků. Je možné, že mu náladu zkazilo špatné počasí. Celé Česko totiž dnes sužují přívalové deště a bouřky. S prezidentem Jiřím Bartoškou se ale pak následně s radostí vyfotil a prohodil s ním i pár slov.

Hlavní tvář letošního ročníku

V Karlových Varech Viggo v pátek slavnostně zahájí 58. ročník filmového festivalu, a to westernovou romancí Až na konec světa, kterou napsal a režíroval a v níž hraje jednu z hlavních rolí. Tento očekávaný snímek rovnou z Varů zamíří do kin. Mortensen na festivalu zároveň převezme Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světovému filmu. Viggo Mortensen je známý především z filmové trilogie Pán prstenů, objevil se ale v celé řadě dalších snímků, jako jsou Svědek, Věznice, Carlitova cesta, Krvavý příliv, Dějiny násilí nebo Nebezpečná metoda.

MMF Karlovy Vary 2024

58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV 2024) probíhá v termínu od pátku 28. června do soboty 6. července 2024.

MFF Karlovy Vary 2024

Za mimořádný přínos české kinematografii převezme cenu herec Ivan Trojan. Filmové fanoušky čeká premiéra digitálně restaurovaného filmu Stíny horkého léta. Festival vzdá hold slavné castingové režisérce Francine Maisler.

Hvězdami festivalu jsou herci Geoffrey Rush, Viggo Mortensen, Daniel Brühl a Clive Owen a režisér Steven Soderbergh.




Související články

Další články

Nejnovější kauzy