Trendy
Výměna manželek 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta StarDance 2024

Vladimír Šmicer se ostře opřel do FAČR. Jsou tam lidé, co tam nemají co dělat, tvrdí a promluvil o svých ambicích

+ Dalších 16 fotografií

Fotbalová legenda Vladimír Šmicer (51) se kolem fotbalu točí i po konci své úspěšné kariéry. Pravidelně se objevuje ve studiu jako expert k různým zápasům a už delší dobu je také součástí populární show TIKI-TAKA, s níž míří na live turné do Brna, Bratislavy i pražské O2 areny. Šmicer alias Štístko v rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak si užívá mluvení o fotbale před tisíci diváky, i důvod, proč aktuálně nezvažuje působení na svazu.

Vladimír Šmicer dodnes patří mezi nejlepší české fotbalisty. Vítěz elitní Ligy mistrů z roku 2005 a vicemistr Evropy z roku 1996 si nyní užívá fotbal nejen jako fanoušek, ale také jako fotbalový expert a moderátor. Šmicer alias Šmíca nebo Štístko redakci eXtra.cz přiznal, že s touto rolí se neustále sžívá.

"Už jsem byl s kluky v rámci TIKI-TAKA v O2 universu a už tam jsem měl z toho divný pocit, že jdu na pódium a budu muset povídat ty historky před tolika lidmi. Ono se to říká jinak u jednoho, u druhého piva, ale něco jiného je to říkat pro tolik lidí, takže jsem z toho byl hodně nervózní," přiznal se značnou dávkou pokory Šmicer, jenž si dodnes chodí zahrát fotbal v rámci exhibičních utkání s charitativním podtextem.

"Navíc se tam potkávám se zajímavými lidmi a je to zábavný. Já si myslím, že fotbal má být zábava. Jezdíme na různé exhibice po celé republice a řada lidí ke mně přijde a řekne mi, že TIKI-TAKA je super, že se dívají každé pondělí a baví je to," dodal hvězdný fotbalista, jehož velmi baví komentovat aktuální dění v českém fotbale. Ten je podle jeho slov na vzestupu.

Český fotbal jde nahoru

"Myslím si, že naše kluby tu kvalitu mají, protože to dokazují v evropských pohárech. Tady vidíme, že Sparta, Slavie, Plzeň, Boleslav i Ostrava hrály dobré zápasy, a že se čtyři kluby dostaly dál, je skvělé. Tím pádem ta naše liga jde také nahoru. Jdou nahoru i návštěvy i peníze, televize mají větší zájem a baví mě to," uvedl s tím, že doufá, že letošní sezonu bude slavit mistrovský titul jeho milovaná Slavie.

"Dvakrát nám ten titul sparťané vzali, takže si samozřejmě moc přejeme, abychom jim to konečně zatrhli a titul získali my. Začátek sezony máme skvělý, dostali jsme jen jediný gól a teď máme doma Spartu. Kdyby se nám podařilo ji porazit a jít do šestibodového trháku, tak to budeme mít skvěle rozehrané," uvedl Šmicer, který v neděli zajisté nebude chybět v Edenu na ostře sledovaném derby pražských "S".

FAČR není na pořadu dne

Vladimír Šmicer v roce 2021 usiloval o post předsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR), poté ale svoji kandidaturu stáhl. "Chtěl jsem pomoct v době, kdy bylo turbulentní období a Roman Berbr byl zatčen. Měnila se ta doba, kdy se to rozdělovalo mezi berbrovce a revolucionáře v rámci F-evolce. Chtěli jsme ten fotbal dělat jinak a myslím si, že jsme nějakou pozitivní roli v tom fotbale sehráli, že někteří lidé v tom fotbale odešli, což bylo skvělé, ale neodešli všichni. Pořád je tam spousta lidí, kteří by v tom svazu dělat neměli, ale to se nedá změnit během jedněch voleb. Myslím si, že máme až generační rozdíl, ale já jsem teď spokojený," usmíval se Šmicer a dodal, že má ve svém fotbalovém důchodu tolik aktivit, že se rozhodně nenudí.

Vladimír Šmicer v rozhovoru pro eXtra.cz také prozradil, jak si užil léto a jací hráči Sparty i Slavie se mu líbí nejvíce. Odpovědi na tyto otázky naleznete ve videu v úvodu článku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy