Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Vondráčková popsala, jak Ivana sbalila Karla Gotta: Dobře věděla, na jakou strunu zahrát, říká

+ Dalších 14 fotografií

Karel Gott (†80) měl kolem sebe spoustu lidí, jen zlomek z nich ale měl tu čest považovat se za nejbližší kamarády. Do tohoto okruhu přátel například patřila zpěvačka Helena Vondráčková (77), která na historicky nejpopulárnějšího českého zpěváka zavzpomínala v pořadu eXtra Host. Zmínila se o jeho manželce Ivaně Gottové (48), která prý od začátku věděla, na jakou strunu dobře zahrát. Více v náhledovém videu.

Karel Gott patřil k nejlepším českým zpěvákům. 1. října 2019 však blízké, fanoušky a jeho přátele zasáhla bolestivá zpráva. Karel zemřel v kruhu rodiny ve svém domě na Bertramce. Bylo mu 80 let. Smrt legendárního Mistra zasáhla i jeho dobrou kamarádku Helenu Vondráčkovou.


Zpěvačka o Gottovi promluvila v pořadu eXtra Host. Zavzpomínala, jak spolu koncertovali, a také na jeho velkou lásku Ivanu Gottovou, rozenou Macháčkovou, když si se zpěvákem poprvé padli do oka. "Začínali jsme v roce 2003, kdy přišla nabídka z Austrálie, takže jsme s Karlem jeli a to už tam byla Ivanka. Tam jsme odjeli turné a po návratu jsme udělali ještě jedno turné po České republice. A tam v té Austrálii, to si dobře pamatuji, si už Ivanka Karla namlouvala," řekla Vondráčková, která se s Gottem znala téměř šedesát let.

Tudíž mohla zpěvačka porovnat, jaké změny Ivana Gottová vnesla do jejich vztahu. "Jak jsem znala Karla, on byl takový svobodný, volný chlapec. Muž, který se jen tak s nikým dlouhodobě nezamotal, ale tady už to Ivanka vzala do svých rukou," směje se Helena, která zároveň dodala, že vdova po Karlovi prý dobře věděla, na jakou strunu zahrát.

Božský Kája, tak mu říkaly fanynky, kterých měl zpěvák nespočet. I o tom mohla Helena vyprávět. Jeho vlastnosti byly výjimečné. "S ním se člověk nenudil, on měl skvělý smysl pro humor, byl výborný společník, velmi galantní k ženám. Opravdu super člověk. Nemůžu říct, že by měl nějakou špatnou vlastnost," svěřila se Vondráčková.

Doporučené video: Celý rozhovor s Helenou Vondráčkovou v pořadu eXtra host.


Karel Gott a Waldemar Matuška

V Česku nebyl nikdo, snad kromě zpěváka Waldemara Matušky v 60. letech, kdo by Karlovi v době vrcholu slávy mohl konkurovat. Helena Vondráčková to moc dobře věděla. "Neřekla bych, že to byla závist, ale věděli o sobě, jaký kdo je. Ta mírná rivalita tam stoprocentně byla, ale nikdy to jeden druhému nedával najevo," dodala zpěvačka hitu Dlouhá noc.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy