Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Vystoupení Michala Davida, vzácné dary i trapas Obermaierové: Nejlepší momenty Zemanovy bujaré oslavy

Oslava narozenin Miloše Zemana v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou byla pompézní událost s množstvím hostů. Mnozí z nich exprezidentovi přivezli cenné dary. Jaroslav Faltýnek mu dokonce namaloval vlastní obraz. Jeden z darů však při bizarním momentu rozbila Jaroslava Obermaierová. Mezi top momenty Zemanovy oslavy, které zachytila redakce eXtra.cz, patří rovněž vystoupení Michala Davida nebo účast členů jeho rodiny, kteří se jinak médiím vyhýbají.

Miloš Zeman si dopřál bohatou oslavu svých osmdesátých narozenin. Ta se konala v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou a dorazilo na ni množství hostů. Mezi nejvýznamnější patřil třeba český expremiér a šéf ANO Andrej Babiš. Přijeli ale také premiéři Slovenska Robert Fico nebo Maďarska Viktor Orbán.

Projděte si s námi nejlepší momenty pompézní oslavy na Hluboké.

Zeman dostal obraz od Faltýnka

Miloš Zeman dostal k narozeninám mnoho darů. Například poslanec za hnutí ANO a šedá eminence této strany Jaroslav Faltýnek Zemanovi přinesl vlastnoručně namalovaný obraz. Pojmenoval ho "Tři kamarádi". Faltýnkův stranický kolega Radek Vondráček zase přinesl obří nádobu medu od svých vlastních včel.

Exministr Karel Havlíček Zemanovi přivezl knihu, u které si předem zjistil, že ji ještě oslavenec nečetl. "Vždy když má Zeman narozeniny, nosím mu knížky a jednu jsem mu přinesl i tentokrát. Přinesl jsem mu knížku od Sarrazina. Je to knížka, kterou jsme si ověřili, že ji nemá. Ono to není jednoduché, protože on je hrozně sečtělý. Minule jsem mu jednu přinesl, a on mi říká: díky, ale tu už mám dvakrát," vysvětloval Havlíček redakci eXtra.cz, že u exprezidenta musí nad dárky přemýšlet.

Moderátor Luboš Xaver Veselý se vytasil s klecí plnou andulek. Když se ho novináři ptali, zda má v kleci skutečně andulky, či jde o jiné ptáky, on pouze vyštěkl: "Lišky, vole," a šel dál.

Trapas Vyskočila a Obermaierové s globusem

O nejvtipnější scénku se postarali herci Ivan Vyskočil a Jaroslava Obermaierová ještě na parkovišti před hotelem.

"Já jsem si všiml, že pan prezident se rád dívá na svět s úsměvem, tak já mu nesu svět," řekl Vyskočil přítomným novinářům s tím, že exprezidentovi přinesl malý globus. Ten se rozhodl i ukázal, jenže bojoval s jeho obalem. "Počkejte, já to nerozvážu," lamentoval. Obermaierová mu radila použít zuby.

Když se ale sama snažila globus vyndat z obalu, vyklouzl jí z rukou a skončil na zemi. "Výborně, no, tak už to nevezmu," rozčiloval se Vyskočil, když viděl nastalou pohromu.

Doporučené video: Jaroslava Obermaierová rozbila dárek pro Miloše Zemana

"To se vykutálelo samo," snažila se Obermaierová hájit. "Tobě něco půjčit," odvětil jí Vyskočil. "No, hele, jako dezolát správnej," převedla Obermaierová celou situaci do humoru. "Ty jsi opravdu dezolát, no," přitakal jí herec. Rozbitý globus nakonec opravil pohotový policista, který stál nedaleko, a Zeman tak o svůj dárek nepřišel.

Přijela žena Ivana i syn David

Je logické, že na tak významné události nemohla chybět exprezidentova rodina. Ne všem se však podařilo dorazit. Dcera Kateřina se nedostavila kvůli pracovnímu vytížení a tomu, že to ze Španělska, kde nyní žije, nestihla letadlem včas.

Nechyběla naopak Zemanova manželka Ivana. Největším překvapením však byla účast Zemanova syna z prvního manželství Davida Zemana. Během oslav seděl v šedém saku u jednoho stolu s ostatními významnými hosty. David žije v ústraní, pozornost médií nevyhledává a pracuje jako lékař – neurolog a biochemik. Výzkumu se věnuje ve Fakultní nemocnici Ostrava a přednáší na Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě.

Závěrečná party v režii Michala Davida

Zlatým hřebem večera byla společná večeře u jednoho stolu za účasti politických špiček z různých zemí. Kromě polského a srbského prezidenta a současných či minulých premiérů zde byl například exprezident Václav Klaus s manželkou. Původně se závěrečná party měla konat venku, to však nešlo kvůli dešti. Proto se přesunula do velkého stanu. Přítomným zazpíval Michal David, podával se dort a na závěr byl připraven i ohňostroj.

Na fotky z oslavy osmdesátin Miloše Zemana se podívejte ve fotogalerii.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy