Výzvu Lukáše Hejlíka zvládla na výbornou: Ivka si v MasterChefovi vyvařila imunitu
Lukáš Hejlík sice není kuchař a v minulosti se objevoval například v seriálech Ordinace v růžové zahradě či Ošklivka Katka, v gastronomii se ale pohybuje. Jeho knižní Gastromapa je dokonalým návodem pro labužníky cestovatele, díky ní přesně ví, do jaké restaurace se v jakém městě vypravit.
Během středečního večera Hejlík doplnil porotu a soutěžícím o imunitu zadal úkol, který rozhodl o tom, kdo může ve finální výzvě zápolit o jistotu. Vychytat risotto k dokonalosti se sice může zdát jednoduché, opak je ale pravdou a s výzvou alespoň trochu zápasili všichni.
Z celé čtveřice měl podle poroty nejhorší risotto Pája. K dokonalosti mu sice chybělo málo, Přemek ale poznamenal, že ačkoliv risotto není špatné, nedovede si představit, že by ho snědl celý talíř.
Výhra imunity
Podle poroty bezkonkurenčně nejlepší risotto připravila Ivka. Ta, ačkoliv nejí houby, připravila famózní liškové risotto s křupavou slaninou. Všem porotcům i Hejlíkovi se po jejím pokrmu sbíhaly sliny. Cesta za imunitou tím ale neskončila.
Druhým a posledním úkolem v cestě za imunitou byla křepelka. Tu měla Ivka připravit lépe než profesionální kuchař Tomáš. Vzhledem k jeho zkušenostem dostala Ivka na vaření 15 minut navíc, výzva pro ni ale i tak byla velmi těžká.
Bylo to pro porotu těžké rozhodování, ale nakonec vyhrála Ivka a získala si tím imunitu. Bylo to především proto, že porotu by ani na okamžik nenapadlo, že jedno z jídel uvařil amatérský kuchař. Tomáš jako profík ostrouhal.