Trendy
Karel Heřmánek Love Island 2024 Výměna manželek 2024 Clash of the Stars 9

Zápisník alkoholičky rozdělil diváky. Ve velkém vychvalují skvělou Terezu Rambu, samotný film ale moc neoslnil

Tereza Ramba hrála alkoholičku.
Zdroj: Nicola Šnajdrová / Bontonfilm
Předchozí Další
+ Dalších 11 fotografií
reakce

Snímek Zápisník alkoholičky je v kinech teprve týden, za tu dobu ale stihl sklidit velkou chválu, dostalo se však i na kritiku. Diváci pějí ódy na herecký výkon Terezy Ramby, která ve své roli doslova září. Někteří dokonce věří, že její ztvárnění alkoholičky si zaslouží Českého lva. Jsou ale i tací, kteří pořádně nešetřili negativními komentáři. Hodnocení vychází především z portálu ČSFD či ze sociálních sítí. 

Tereza Ramba se ve filmu Zápisník alkoholičky dočkala životní role. Její ztvárnění titulní postavy je podle diváků naprosto fenomenální. Tím ale dle některých kritiků chvála končí. Snímek od režiséra Dana Svátka si na filmovém portálu ČSFD vysloužil 68 procent, což není vůbec špatné, nejde ale ani o žádnou hitparádu.


"Tenhle film má podobný problém jak dvojka Gumpa. Obsahuje dobré téma, ale od určité doby sklouzne do monotónnosti a pak už nemá co nabídnout," sdělil svůj názor například uživatel s přezdívkou oveckaoa. "Tohle dílo těží skutečně jen z popularity toho internetového blogu, a i když, vzhledem k tématu, určitě od některých posbírá kladnější hodnocení, tak smutnou pravdou je, že divákovi, který chce zažít i nějakou katarzi, to nedá vůbec nic," zkritizoval například whysoserious.

Ramba to zachraňuje

Podobných hodnocení se objevuje víc. A to je film teprve první týden v kinech. Podle diváků je na snímku nejlepší hlavní aktérka Tereza Ramba. "Dnes jsem viděla film v kině a Terezčin herecký výkon byl excelentní. Prostě skvělá role pro skvělou herečku," napsala například Petra na sociálních sítích. "Terko, skvělý herecky výkon. I slza ukápla. Jedno velké waaau. A zároveň tleskám i paní Duffkové, která se dokázala vyškrábat ze dna," zareagovala Terinka, čímž odkazovala na autorku knihy, dle níž film vznikl. "Smekám před vámi a Českého lva k tomu," připsala Michaela.

Doporučené video: Rozhovor s Michaelou Duffkovou.


Film Zápisník alkoholičky je postaven na životním příběhu Michaely Duffkové, která společně s herci vystoupila na premiéře, jak zachytila redakce eXtra.cz. Michaela své poznatky ze závislosti na alkoholu sepsala do blogu, který se stal předlohou pro knihu a následně pro tento film.

Clash of the Stars čekají radikální změny. Le Sy potvrdil, že organizace kvůli skandálům přitvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy