Trendy
Karel Heřmánek Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024

Zdeněk Dušek o posledním hovoru s Heřmánkem před smrtí: Chtěl pomoct, pak zemřel

+ Dalších 75 fotografií

Zdeněk Dušek (81) se znal s Karlem Heřmánkem (†76) řadu let. Jak se herec svěřil redakci eXtra.cz, se zesnulým kolegou a kamarádem si užil spoustu legrace. "Já tomu pořád nevěřím, že se to stalo," řekl se slzami v očích Dušek, který s Heřmánkem mluvil týden před jeho náhlým skonem. Co mu tragicky zesnulý umělec a někdejší principál Divadla Bez zábradlí řekl?

Široká veřejnost a řada slavných hvězd se dnes v pražském Divadle Bez zábradlí naposledy rozloučila s legendárním hercem Karlem Heřmánkem (†76), který si sáhl na život 24. srpna na střelnici. Do divadla dorazil také herec Zdeněk Dušek, jenž s Heřmánkem prožil mnoho nezapomenutelných chvil.

"Budu na něj samozřejmě vzpomínat v dobrém a s láskou. To se ani jinak nedá říct. Já tomu pořád nevěřím, že se to stalo. On vždycky dělal nějaké kravinky v životě a já stále věřím, že i tohle je nějaká z jeho kravinek, že sem přijde a řekne: 'Prosím vás, co tady blázníte. Vždyť já jsem tady.' Byl to opravdu výjimečný člověk a všichni jsme ho měli rádi," povzdechl si herec, na němž bylo znát, že se s touto smutnou skutečností stále nevyrovnal.

Poslední telefonát

Navíc si jen několik dnů před Heřmánkovým dobrovolným odchodem na věčnost volali a vše se zdálo být v naprostém pořádku. "Naposledy jsem s ním mluvil před čtrnácti dny, což tedy bylo týden před jeho smrtí, když jsem mu volal a ptal se ho, jak se má. On říkal, že je to dobré a zatím je to v pohodě, protože on měl ty problémy s trojklaným nervem a čekal ho zákrok," zavzpomínal s tím, že neví nic o tom, že by měl herec bojovat s rakovinou, o čemž se v posledních dnech hojně spekulovalo.

Video: Na poslední rozloučení dorazil také Jaroslav Satoranský s Petrem Kostkou:

"Já chodím už rok o holi, takže mi řekl, že kdyby mi bylo špatně a něco bych potřeboval, ať se mu ozvu, že má výborné kamarády doktory, tak abych nikam nechodil, že mi případně pomůže. No, to byl náš poslední rozhovor," řekl se slzami v očích. "Celý život, když jsem něco potřeboval, mi nabízel pomoc. A častokrát mi i pomohl. Byl to opravdu dobrý přítel a nedokážu si vysvětlit, proč to udělal. To ví Pán Bůh a vlastně nám nikomu do toho nic není," dodal na závěr zdrcený Dušek.





Související články

Další články

Nejnovější kauzy