Trendy
válka na Ukrajině StarDance 2024 Výměna manželek 2024 Love Island 2024

Zdeněk Mahdal o hořkém konci Jiřího Hromady: Sežralo ho to jako kudlanka nábožná

Zdeněk Mahdal a Jiří Hromada
Zdroj: herminapress / koláž eXtra.cz
Předchozí Další
+ Dalších 13 fotografií
TRÁPENÍ

Česko v úterý zasáhla smutná zpráva o skonu legendárního dabéra Jiřího Hromady, který odešel v 66 letech. Podle vzpomínky kolegy z branže a kamaráda Zdeňka Mahdala pro eXtra.cz byl majitel zvučného hlasu, jenž desítky let pomáhal hercům i LGBTQ+ komunitě, na sklonku života opuštěný a smutný.

Nejez, kluku, říkal jsem mu

„Znali jsme se dobře. Co vám k tomu můžu říct? Já ho varoval: ,Nejez, kluku nejez. Ten organismus to nemůže vydržet,‘“ sdělil eXtra.cz známý dabér Zdeněk Mahdal (například český hlas Nicolase Cage a Eddie Murphyho).

„Měl pořád stejně jako my ostatní kolem sedmdesáti kil, najednou ale narostl na 180 kilogramů. Pak se nám chlapec zamiloval, měl zase 90, pak se odmiloval a opět měl těch sto osmdesát. A to jsme si říkali, že to srdce bohužel je pořád stejné, že to nemůže zvládnout. A proto to skončilo, jak to skončilo,“ prohlašuje lakonicky.


Ale i při zármutku si vybaví vtipnou historku.

„Jak v jednu chvíli výrazně zhubl, stejně v tašce nosil své původní kalhoty, které v tu chvíli byly už pro tři Hromady. A všem je ukazoval. Ale to trvalo jen chvíli a pak zase přibral,“ pokračuje posmutněle.

Jirka Hromada byl kámoš, pomáhali jsme si. On vycházel vstříc mně, když byl prezident Herecké asociace, já zase jemu, obsazoval jsem ho do dabingu, protože byl šikovný a výborný dabér,“ vzpomíná dál Mahdal.

Doporučené video: Rozhovor se Zdeňkem Mahdalem:


Poslední smutné setkání

„Kdy přesně jsme se naposledy viděli, to už si nevybavím, bylo to ale na nějaké premiéře v kině. Byl vyrovnaný, akorát smutný, že měl málo práce. Jak z toho kruhu vypadnete, porazí vás depka. A to je vše o hlavě. Byl proto utrápený a měl splíny. Byl zvyklý být ve víru dění, staral se o tu svou LGBTQ+ komunitu, které vybojoval spoustu věcí, ale najednou nikoho nezajímal. Vlastně si svoje splnil a pak ho to sežralo. Jako kudlanka nábožná,“ doplnil dále kolega zesnulého herce.

„Dnes to mladí berou jako samozřejmost, ale Jirka lobboval v celém parlamentu, aby jim prošlo to registrované partnerství. Za to si zaslouží hlubokou poklonu,“ připomíná pro eXtra.cz závěrem Zdeněk Mahdal.

Honza Musil odhalil tajemství Nebezpečných vztahů: Jsou tam herci, ale pláč je pravý, tvrdí

Související články

Další články

Nejnovější kauzy