Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Zemřel Karel Heřmánek: Do hereckého nebe odešel velmi náhle, bylo mu 76 let

Heřmánka trápí zdraví.
Zdroj: Herminapress
Předchozí Další
+ Dalších 9 fotografií
úmrtí

Herecký svět zasáhla nesmírně smutná zpráva. Ve věku 76 let nás navždy opustil herecký bard Karel Heřmánek. O úmrtí informovalo Divadlo Bez zábradlí. Heřmánka trápily v posledních měsících vážné zdravotní problémy a ve společnosti se příliš neobjevoval. Kvůli zánětu trojklaného nervu mu dokonce ochrnul obličej. 

Do hereckého nebe navždy odešel věhlasný herec Karel Heřmánek, který zazářil ve stovkách rolí. O jeho úmrtí informovalo Divadlo Bez zábradlí. Poslední měsíce jeho života mu komplikovaly zdravotní problémy, kvůli nimž musel rušit i svá divadelní představení. Naposledy se ve společnosti objevil v červnu.

"Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí. Heřmánkovi," uvedla zdrcená rodina na sociálních sítích.


Heřmánka trápilo zdraví

V květnu herce potrápil zánět trojklaného nervu. Kvůli němu mu dokonce hrozilo ochrnutí obličeje. Trojklaný nerv propojuje mimické svaly horní i spodní části obličeje.

„Neuralgie trigeminu je chronické onemocnění, pro které je charakteristická náhlá, velmi silná až nesnesitelná bolest obličeje. Mnozí z pacientů ji popisují jako zásah elektrickým proudem či prudké šlehnutí bičem. Bolest nejčastěji postihuje jednu stranu obličeje, velmi vzácně obě strany. Obtíže spojené s tímto nervem se však mohou projevovat také poruchami citlivosti kůže nebo sliznic ve stejné oblasti,“ jak stojí na webu iDnes.

Možná právě ze zdravotních důvodů herec zvolil dobrovolný odchod ze života. Na střelnici na Příbramsku proti sobě obrátil zbraň a spáchal sebevraždu. „Naše posádky zasahovaly na střelnici nedaleko Příbrami u vážně poraněného muže. I přes probíhající resuscitaci a veškerou péči záchranářů svému zranění na místě podlehl,“ sdělil eXtra.cz mluvčí středočeské záchranky Marek Hylebrant s tím, že místo ani oblast zranění dotyčného nechtěl nijak specifikovat, podle našich informací mělo jít ale o střelné poranění hlavy, které nebylo slučitelné se životem.

Aneta z Love Islandu kápla božskou. Prolomila hradbu mlčení o tom, zda měla v Česku celou dobu přítele

Související články

Další články

Nejnovější kauzy