Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Love Island 2024 5 let od smrti Karla Gotta

Zemřela soulová zpěvačka a maminka Whitney Houston: Cissy přežila svou dceru o 12 let

Maminka slavné Whitney Houston Cissy zemřela ve věku 91 let.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 6 fotografií
Úmrtí

Ve věku 91 let zemřela americká soulová zpěvačka Cissy Houston, maminka slavné pěvkyně Whitney Houston (†48). Svou kariéru začínala jako sboristka v kapelách Arethy Franklin a Elvise Presleyho. Podle informací webu The New York Times zemřela Cissy obklopená rodinou ve svém domě v New Jersey. V posledních letech trpěla Azheimerovou chorobou.

Známá soulská zpěvačka Cissy Houston zemřela ve věku 91 ve svém domě v New Jersey obklopená rodinou. V posledních letech trpěla Alzheimerovou chorobou a starali se o ni v jejím domě pečovatelé z hospicu.

„Naše srdce jsou plná bolesti a smutku. Ztratili jsme matriarchát naší rodiny. Matka Cissy byla v našich životech silnou a vznešenou postavou. Žena hluboké víry a přesvědčení, které velmi záleželo na rodině, službě a společenství. Její více než sedm desetiletí trvající kariéra v hudebním průmyslu zůstane navždy v našich srdcích. Jsme požehnaní a vděční, že jí Bůh dovolil s námi strávit tolik let, a jsme vděční za všechny cenné životní lekce, které nás naučila. Ať odpočívá po boku své dcery Whitney, vnučky Bobbi Kristiny a dalších vážených členů rodiny,“ uvedla zdrcená rodina v prohlášení, jak uvedl web The New York Times.

Přežila svou dceru

Cissy začínala jako sboristka v kapelách Arethy Franklinové a Elvise Presleyho. Od konce šedesátých let vydávala vlastní alba. Jako doprovodná zpěvačka se podílela na albech interpretů jako Jimi Hendrix, Van Morrison, David Bowie či Paul Simon.

Její dcera byla slavná zpěvačka a herečka Whitney Houston, která v roce 2012 zemřela předčasně ve věku 48 let. Následkem užívání kokainu a srdečního selhání se utopila ve vaně v hotelovém pokoji v Los Angeles. Stejnou smrtí zemřela také jediná dcera Whitney Houston Bobbi Kristina Brown (†22). V roce 2015 bylo její tělo nalezeno ve vaně v bezvědomí. Podle webu BBC zemřela na lobární pneumonii poté, co byla skoro šest měsíců v kómatu. Podíl na úmrtí měly marihuana a alkohol spolu s léky na uklidnění a proti úzkosti.

Natalia z Love Islandu šije do Tadeáše a Dana: Obvinila je z falešnosti. Sama schytala hejty

Související články

Další články

Nejnovější kauzy