Trendy
Výměna manželek 2024 Povodně 2024 Oktagon 61 Love Island 2024

Alexandr Vondra v slzách: Po dlouhé nemoci mu zemřela žena Martina

Alexandr Vondra s manželkou Martinou.
Zdroj: Profimedia
Předchozí Další
+ Dalších 6 fotografií
smrt manželky

Europoslanec Alexandr Vondra nyní prožívá smutek. Po zápase s těžkou nemocí mu zemřela milovaná žena Martina Vondrová. "Na nic si nehrála, byla skromná, ale o to víc mnoha lidem – jako učitelka, pečovatelka nebo terapeutka – pomohla," zavzpomínal na ni Vondra v příspěvku na Facebooku s přáním, ať odpočívá v pokoji.

Tragická zpráva přišla z rodiny europoslance Alexandra Vondry. Po dlouhé nemoci totiž odešla jeho žena Martina Vondrová.

"V posledních letech jsem si na pohřbech říkával něco jako 'Už se kácí v našem lese'. Teď přišel zásek v zahradě nejposvátnější a nejbližší. S bolestí v srdci vám oznamuji, že Pán Bůh si k sobě povolal milovanou manželku, maminku, babičku, spolupracovnici a kamarádku Martinu Vondrovou, rozenou Kafkovou," napsal Vondra na Facebooku.

Alexandr Vondra: Odešla brzo a není to fér

"Zemřela doma v přítomnosti nejbližších a ve spánku, po statečném a dlouhém zápase s těžkou nemocí, 21. srpna před půlnocí. Letos v červenci se dožila 57 let. Na výročí dobytí Bastily se narodila, ve dvaceti podepsala Chartu 77, na výročí okupace nás opustila. Je to brzo, není to fér. Ale život už někdy takový je," pokračoval zdrcený politik.

Ten ve svém dojemném textu na svou ženu zavzpomínal. "V posledních týdnech jsem se k tomu, co se děje doma i ve světě, moc nevyjadřoval. O to víc jsem si v její přítomnosti naplno uvědomoval, jak skvělou ženu jsem po svém boku posledních 37 let měl. Na nic si nehrála, byla skromná, ale o to víc mnoha lidem – jako učitelka, pečovatelka nebo terapeutka – pomohla. Majdo, díky! Odpočívej v pokoji," dodal Vondra.
Martina Vondrová v roce 2014 v pořadu Pološero České televize promluvila o svých problémech s alkoholismem. „Potřebovala jsem své dny s pitím. V mladším školním věku to zasáhlo všechny tři mé děti. Protože v tu chvíli jsem zde byla pro alkohol, ale nebyla jsem tu pro děti. Určitě byly dobře nakrmené, čisté, měly spoustu kroužků, ale moje srdce bylo jinde,“ uvedla v pořadu.

Poslední rozlučení s Martinou Vondrovou se uskuteční 31. srpna ve 14 hodin v katedrále svatého Štěpána v Litoměřicích.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy